Скандалната Румяна Ченалова била луда по Красьо Черния, правила му магии за любов

0

Скандалната съдийка Румяна Ченалова е окончателно махната от съдебната система с решение на Върховния административен съд. До тук се стигна след цели 5 години дела. Тя беше дисциплинарно уволнена от Висшия съдебен съвет през 2015 г.

Любопитно е, че предложението за махането й е направено от тогавашния правосъден министър Христо Иванов. Веднага след това Ченалова започна да се изживява като дисидент и последна инстанция на истината, като по разни кабеларки и в социалните мрежи продължава да сипе огън и жупел най-вече срещу прокуратурата. Днес Христо Иванов казва, че отново би предложил освобождаването й.
Иначе тя стана национално известна, след като френския посланик Ксавие дьо Кабан обясни в медиите за „гнилите ябълки” в съдебната система. Той разказа и за казуса „Белведере”, по който Ченалова много явно демонстрирала, че е предубедена. Последваха проверки и се оказа, че тя е

забавила присъдите по 50 дела.

В решението на ВАС, което излезе тези дни, като мотив за дисциплинарното й уволнение е записано черно на бяло: „Взети са предвид множеството извършени нарушения, посочени в предложението на министъра на правосъдието, обществената значимост и високата степен на засягане на обществения интерес от дейността на съдия Ченалова”.
Да припомним, че тя пусна и убиеца Илиян Тодоров, затрил двама младежи след спречкване пред дискотека „Соло”, който веднага след това се скри в чужбина и вече 11 години е в нелегалност. Румяна Ченалова, която продължава да твърди, че е жертва, се свързва и с делата на одиозното семейство Николай и Евгения Баневи. След като тя се прехвърля в Търговското
отделение на Градския съд, при „случайното разпределение” на делата, всички, по които олигархът има голям материален интерес неизменно се падат на нея. Ченалова с различни процедурни хватки успява да спре разпродажби на доста имоти на Баневи и блокира изплащането на негови задължения към цял куп кредитори – частни лица, данъчните и кой ли още не.
Ощетени от олигарха се оплакват, че жалбите им срещу него умишлено са укривани и не са разглеждани в продължение на 80, 90, дори и на 224 дни. Това също е

ставало на бюрото на Ченалова.

Преди години, в началото на кариерата си, тя се подвизава първо като зам.-окръжен прокурор в Стара Загора, а след това като адвокат с фамилия Бенчева. Известен неин клиент от онези години е Янко Гюров-Поморийския, който е дясна ръка на Митьо Желязков-Очите по времето, когато той е пълновластният господар на Южното Черноморие.
Като адвокат тя се замесва и в международен скандал. Това става покрай работата й като консултант на тютюневата фабрика „Слънце – Стара Загора – БТ” . Тогава се налага да работи и с партньорската  компания „Македония табак 2000 експорт-импорт”. Македонските власти след време започват разследване срещу  нея, понеже през 2004 г. Ченалова признава от името на тютюневата фирма дългове към партньори от Швейцария и Кипър за близо 2,5 млн. долара, без да е имало подобни задължения. След години делото е прекратено.
Ченалова е

адвокат и на замесеното в аферата с измами

по САПАРД дружество „Птицекланница Чубра”. Пак по същото дело след години обаче тя се оказва от другата страна – става съдия и тогава оправдава спонсора на президента Георги Първанов – Людмил Стойков.
Преди години стана ясно също, че когато Ченалова от адвокат решава да се върне обратно в съдебната система, тя започва активна комуникация с прословутия Красимир Георгиев, известен като Красьо Черничкия. Да припомним, че това е лобистът, предлагал подкрепа от членове на ВСС за магистрати, които кандидатстват за ръководни постове. При подслушване на телефони на съдии пък излезе на бял свят и прословутата фраза, засечена в нейното обкръжение, за „кошниците с плодове”. Читателите на „Уикенд” сами могат да се сетят какво точно означава тази парола.
Според любителите на пикантни истории в съдебната система, отношенията между Ченалова и Красьо Черния в един момент стават и твърде лични. Твърди се, че

злополучната съдийка за кратко става любовница

на снажния тогава млад мъж. В онези години той има официална връзка с фолкпевицата Магда, но сексуалните игри с по-възрастната и разкрепостена юристка го разнообразявали. От установените над 30 телефонни разговора между двамата, поне половината били с твърде пикантно съдържание. В един от SMS-ите, които пращала на Красьо Черния, тя даже описвала с какво бельо е. В един момент обаче лобиста се дистанцирал. „Кака” Румяна обаче толкова си била паднала по мургавия юначага, че хукнала по врачки, за да му прави любовна магия и той да се върне при нея. Явно е похарчила парите си напразно…
И ако тази история може да мине в графата „градски фолклор”, доста двусмислено звучи описанието на бившия главен прокурор Никола Филчев за нея: „Да-а-а, Ченалова… Чудех се коя е тази особа и се сетих, че ми е била студентка. По онова време обаче се подвизаваше като „другарката Бенчева”. Не съм я запомнил с някаква блестяща юридическа мисъл, обаче виж – с други работи беше далеч по-популярна…”

Прегледана: 32041

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече