Вижте как бащата на Чочо бори мъката по единственото си дете

0

Мъчителни бяха изминалите дни за Иван Попйорданов. Бившият генерален директор на БНТ отметна в календара още една година без сина си Чочо Попйорданов, който си отиде едва на 48 години.

Обичаният от няколко поколения българи актьор издъхна преди седем години, на 5 май, Великден, заради тежка черепно-мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол. Той бе приет в „Пирогов“ след инцидент в района на гробищата в „Бояна“, където дни по-рано бе погребана майка му. Чочо припаднал на гроба на майка си и паднал на главата си от 2 метра височина. Лекарите от Клиниката по интензивно лечение се бориха за живота му близо 15 часа, но организмът на актьора се предаде заради тежки травми – двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и счупено ребро.

За да теши мъката и болезнените спомени за сина си, Иван Попйорданов се е посветил на труд и творчество и уплътнява по най-полезния начин дългите часове в изолацията заради коронавируса. И както е тръгнало, скоро може да се похвали със своя арт изложба. Таткото на Чочо събрал всякакви подръчни средства, каквито намерил в къщата си в планината близо до София – дървени съчки, стари и ненужни вещи, и започнал да прави от тях изкуство. Попйорданов-старши се похвали на приятелите си в социалните мрежи с част от произведенията си – няколко картини. От стари дъски пък е започнал да сглобява къщички за птички, даже вече има и няколко поръчки от приятелите си.

Не стана обаче ясно дали Иван Попйорданов е решил да прави птичи къщички, защото птиците му напомнят за сина му. Тези дни колегата и приятел на Чочо – Малин Кръстев, разказа, че вестта за смъртта му го заварила във Варвара, където цяла нощ птиците полудели да пеят.

Прегледана: 37580

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече