43-годишем мъж разказва за кошмара COVID-19 и показа как се е променило тялото му за 6 седмици

0

43-годишният Майк Шулц е медицинска сестра в Сан Франциско. Той е напълно здрав мъж – тренира по 6 или 7 пъти в седмицата. Тежи 86 килограма. В началото на март отива на фестивал в Маями. Усмихва се, забавлява се с приятели и публикува снимка в Instagram, твърдейки, че си прекарва страхотно. Докато те танцуват, не осъзнават, че коронавирусът също присъства на партито.

„Нямаше никакви ограничения по време на фестивала, нямаше забрани. Мислехме си, че ще мием ръцете си повече, няма да пипапе лицето си и всичко ще бъде наред“, разказва Майк.

38 души, които са присъствали на фестивала, дават положителна проба. Трима мъже умират.

Два дни след купона Майк вдига температура, започва да изпитва трудност да диша, дробовете му се пълнят с вода. Приет е в болницата светкавично. Лекарите го лекуват с кислород през носа, но той продължава да се влошава. Когато един от медиците му казва, че най-вероятно ще бъде интубиран, Майк се паникьосва.

„Когато се събудих, мислех че е минало само седмица“, казва Майк пред BuzzFeed News. Но лекуващите лекари веднага го осведомяват – бил е в болница около 6 седмици. Четири и половина от тях мъжът е бил интубиран. Все пак успява да пребори вируса, но той оставя сериозни щети по тялото му.

Майк вече тежи 54 килограма. Изпитва трудност да стане и да направи плашещата снимка в огледалото, която да публикува в Instagram, за да покаже какви щети може да нанесе COVID-19 върху здрав и атлетичен човек.

„Бях толкова слаб. Не можех дори да държа телефона си, защото беше толкова тежък. Дори не можех да пиша, защото ръцете ми трепереха“, раказва Майк за дните, след като е екстубиран. Капацитетът на белите му дробове се възстановява изключително бавно.

„Знаех за коронавируса, но не мислех, че е толкова сериозен. Мислех си, че съм достатъчно атлетичен и той няма да ме засегне тежко. Знам, че много хора си го мислят дори и сега. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар. Дали имаш придружаващи заболявания или не. Можеш да се разболееш тежко“, казва Майк.

Прегледана: 43720

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече