Любо и Ева на спешна диета, двойката ще има личен кът в зоопарка

0

Двата лъва от зоопарка в Разград минават на специален хранителен режим. Животните често предизвикват общественото внимание заради условията им на живот, предаде bTV.

Лъвът и лъвицата Любо и Ева минават на диета, защото са с наднормено тегло.

Фондация „Четири лапи“ следи ситуацията в зоопарка от 2008 година насам. Организацията е давала съвети на общината за отглеждането на животните. Част от тях те са приели, други – не, коментира директорът на фондацията д-р Марина Иванова.

„Много благодаря на сегашното ръководство на общината, че ни покани, за да съдействаме и да видим каква е ситуацията с лъва Любо, които всички в Разград, знаят, че куца. Стъпка по стъпка ще работим, за да постигнем нужния резултат“, каза Иванова.

Първата стъпка е диетата и увеличаването на активността, защото е установено, че животните са с наднормено тегло. Не е ясно колко време ще продължи специалният хранителен режим. Тепърва предстои на лъвовете да се правят прегледи.

Общината е взела решение да създаде „личен кът“ на двойката чрез „транспарант“. Там те ще могат да се усамотяват без да бъдат дразнени от посетителите. Когато има посетители, транспарантът ще бъде вдиган, за да може да ги видят, а после отново се спуска, заяви зам.-кметът на Разград Мирослав Грънчаров.

Прегледана: 46615

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече