Драма с мъжа на легендарната Катя Филипова

0

Вдовецът на незабравимата българска певица Катя Филипова е изчезнал, алармира нейната близка приятелка и колежка Стефка Берова.

Известният музикант Крум Калъчев не отговарял на телефона си и не допускал в дома си Берова, която имала желание двамата да отидат до гроба на Катето, с която приживе бяха неразделни. На 13 май се навършиха 8 години, откакто звездата на родната естрада ни напусна точно навръх рождения си ден. Не е ясно дали мъжът ѝ Крум е успял да организира помен в нейна памет.


„Ходих до тях, но той не ми отвори, крие се. Не си вдига телефона, не иска контакти. Какво прави, не знам, а беше толкова добър музикант… Исках няколко пъти вече да отидем заедно до гроба на Катето, но той нито веднъж не ме взе“, коментира Стефка Берова, която е загубила контакт с някогашния си приятел.

Крум и Катя бяха семейство в продължение на цели 32 години. Музикантът трудно преживя загубата на съпругата си, която умира в ръцете му. „Издъхна в миг. Каза: „Лошо ми е!..“, и издъхна в ръцете ми. А бяхме поканили гости на вечеря…“, разказа 40 дни след смъртта ѝ почерненият Калъчев. В последните години от живота си гласовитата Филипова се бе оттеглила от сцената и от колегите си от естрадния жанр. Прекарваше дните си в изолация и самота, композирайки и пеейки само у дома, не и на голямата сцена.

Нейни близки тогава споделиха, че Катя решила да се оттегли от славата и да се скрие от публиката, защото изпаднала в депресия, не се харесвала и не искала да се показва пред хора. Преди да стопира окончателно кариерата си, певицата рязко напълня и не можеше да се пребори с комплексите от килограмите. Напълняването ѝ обаче се дължеше на здравословен проблем с щитовидната жлеза, който нямаше как да бъде решен чрез операция, защото лекарите отказвали да се наемат с толкова сложна интервенция.

Прегледана: 51385

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече