Ваня Костова и синът й преживяват с помощи от Министерството на културата

Ваня Костова на сцената със сина си
0

Естрадната звезда Ваня Костова е сред свободните творци, одобрени за финансова помощ от Министерството на културата по програма „Творчески стипендии за подпомагане на млади и на изтъкнати творци и на други млади специалисти в областта на културата“.
Певицата успяла да се пребори за помощ и ще получава по 720 лева месечно в продължение на общо три месеца. Цялата сумата, която Ваня ще вземе от държавата в рамките на периода, възлиза на 2160 лв. С тези пари тя ще трябва да се погрижи за себе си и за сина си Боян, който като нея е певец.

Наследникът на Костова, подобно на майка си, също подал документи за помощи, но те според съответните критерии му били отказани. Сега семейният им бюджет се простирал до отпуснатите от държавата 720 лева на месец, тъй като Боян е дуетен партньор на Ваня, а след като тя няма концерти, той също е безработен. До момента майка и син си вадели прехраната само с концертни изяви във всички краища на страната. Не е ясно обаче кога и при какви условия на певците у нас ще им бъде разрешено да възобновяват срещите си с публиката и съответно печалбите си от билети.

Трудните времена за Ваня и Боян дошли в изключително тежък за тяхното семейство момент, в който синът на легендата на „Тоника“ води съдебни дела с майката на дъщеричката си. Боян вложил всичките си спестявания в наемането на добър адвокат, като желанието му било да продължи да бъде пълноправен родител на малката Ванеса, както досега. Бившата му жена Стефания обаче не била на това мнение и се борела тя да вземе пълно попечителство над детето.
Коронакризата и липсата на участия щели да се отразят страшно зле на финансовото положение на Боян, а то е един от основните фактори, с които се съобразява съдът.
Припомняме, че драмата между сина и снахата на Ваня Костова започна преди няколко месеца, а за раздялата им се разбра покрай скандално тв участие на Боян, в което той се разправяше с директорката на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ Столина Добрева, където е ученичка дъщеря му. Тогава стана ясно, че двамата с жена му имали сериозни разногласия по отношение на образованието на Ванеса и занимавали дори ръководството на учебното заведение с тях.

Прегледана: 57103

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече