Детето, което падна от втория етаж на детска градина е със счупена подбедрица и пръсти

0

Детето, което падна от втория етаж на детска градина, е със счупена подбедрица на единия крак и счупени пръсти на другия. Прекарало е нощта в болница. То е без опасност за живота и без вътрешни травми.

Инцидентът е станал от прозореца на втория етаж. По разказ на персонала, детето е отворило прозореца и е полетяло. Според тях всичко е станало за секунди.

„Детето ми каза, че е Спайдърмен. Обясних му, че това е невъзможно. Видяхме, че детето е добре, счупени са му крачетата. Трябва да се вземат мерки, моята дъщеря мислеше, че е фея. Но трябва да се вземат мерки ”, обясни кметът на града Здравко Димитров, който е разговарял с детето и родителите. Той е на мнение, че слагането на решетки няма да е добро решение за децата.Психолози влизат в детската градина. Те ще работят с родителите, персонала и децата.

„Този разговор трябва да бъде системен. Важни са две неща – колко време имаме да говорим с децата и да наблюдаваме знаците, които те ни дават. Другото важно е диалогът между персонала и родителите. Те имат наблюдение как реагира на детето. Ситуацията е била изненадваща – нямало е конфликт, нямало е конкретна причина, която да провокира това поведение”, обясни психологът Ренета Бонева.

Прегледана: 60638

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече