Баячки отмъкнаха 2 бона от пенсионерка, спасявали я от коронавирус

0

Близо от 2 бона се лиши възрастна старозагорка , която се предоварила на посетилия я „баячки“, които предложили на домакинята да я спасят от страховете за коронавирус и лоши  погледи.

За липсата на спестяванията си: 1820 лв в банкноти от по 50 и 20 лв и попълнен и подписан банков ордер за сумата от 700 лв подала жалбата си на 30 юни в Първо РУ „Полиция“ 79-годишната пенсионерка.Според дадените от нея описания посетилите я на предния ден  две „баячки“ били млади и добре облечени жени. Едната имала златен пръстен на лявата ръка, а другата била със златно кръстче на шията. „Гостенките“ обикаляли от апартамент на апартамент, като предлагали „услугите си“ в областта на ясновидството и отстраняването на проблеми.

На пострадалата след продължил около час разговор те предложили да изгонят „лошите й мисли“, свързани с опасенията си около COVID-19, която тя споделила във връзка с няколко разговора по скайпа с близки, живеещи от години в САЩ.

„Гостенките“ настояли бабата да им даде за няколко минути наличните в жилището пари, за да ги „прочистят“, към тях стопанката добавила и попълнения ордер, с който възнамерявала да изпрати на своя близка сума, необходима й за закупуване на скъпи лекарства.

Банкнотите били поставени в кожена кесийка, която преди да си тръгнат баячките й била върната с „указание“ да не бъде отваряна поне още час, за да подействат магиите.

Пенсионерката изпълнила стриктно указанията, но когато все пак проверила кесийката открила, че вътре има само нарязани на ситно бели листчета хартия.

От ОД на МВР – Стара Загора напомнят на възрастните, че подобни „гостенки“ използват станали класика начини за баламосване и ощетяване на доверчивите.Образувано е досъдебно производство, проверяват се записите от намиращи се в близост до кооперацията на бабата охранителни камери.

Прегледана: 59736

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече