Убийство от ревност в гей триъгълник от затвора

Убитият Георги Гривнев
0

Любопитни подробности за страсти и ревност в гей триъгълник от затвора разкрива свидетел по време на делото за убийството на единия от участниците в сложните връзки. За зверското престъпление, при което е отнет животът на Георги Гривнев, под наказателна отговорност са подведени пандизчиите Венелин Трампов и Марин Терзийски, писа „България Днес“

Според доказателствата Венлин удушил Гривнев на 28 март 2019 г., а след това извикал Марин да му помогне да се отърват от трупа. Те го увили в одеяло, натоварили го в такси и го захвърлили в храсти край село Турян. Там трупът е открит от гъбари на 15 април.

Предполага се, че убийството е извършено, защото, след като излизат от затвора, Венелин си намира нов любовник, а пренебрегнатият Георги вдига непрекъснати скандали на гаджето си. Твърденията на обвинението са, че за да го накара да млъкне, Венелин удушава интимния си приятел.

Двамата обвинени бяха доведени в Окръжния съд в Смолян, оковани във вериги и с белезници. Пред магистратите показания даде таксиметровият шофьор, който бил нает от Венелин и Мартин уж да им закара багаж до някъде. Впоследствие се оказва, че в колата му е натоварен огромен вързоп, увит в одеяло, в който всъщност бил трупът на жертвата. Таксиджията не знаел какво кара.

„Помагах за пренасяне на вързопа до багажника на таксито и после да го свалим. Не предполагах, че това е труп“, разказа шофьорът. Той оставил клиентите с багажа на разклона за селата Пещера и Турян. В покрайнините им по-късно гъбари откриват тялото на убития Гривнев.

Съкилийници на Георги, Венелин и Марин разказаха за живота и любовните отношения в общежитието в Герзовица.

„Познавам Гергана-Георги, и Хитлер-Венелин Трампов повече от две-три години – толкова време е била и връзката между двамата затворници. Знаехме, че Гривнев е обратен. Последно бяхме в една стая тримата. Те бяха като двойка. Гергана го ревнуваше заради по-младия Иво (друг от гей обществото зад решетките – бел. авт). Постоянно ставаха скандали. Гергана много обичаше Венелин, но той нея не, само я използваше“, разказа затворникът Георги Божилов пред съда. Той си спомня, че неведнъж Трампов е заплашвал Гривнев, че рано или късно ще го ликвидира.

Венелин Трампов

За Венелин Трампов свидетелите и психиатрите са категорични, че е отмъстителен и агресивен. За новата му любов и съучастник в убийството Марин Терзийски казват, че е бил тих и скромен. Жертвата Георги Гривнев пък имал славата на техничар, будно момче, организирал неведнъж културно-масови прояви в затворническото общежитие.

Делото бе отложено заради неявяване на свидетели. За следващото заседание отново ще бъдат призовани четирима, сред които майката и братът на подсъдимия за убийство Венелин. Той е стар познайник на полицията, има присъди още от 17-годишен, когато лежи в Бойчиновци като непълнолетен за първата си кражба. Следват още 12 присъди за кражби и грабежи, сред които и такава за опит за убийство на съученик. Приятелят му Марин има една присъда за грабеж.

Прегледана: 54800

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече