Тикнаха майката малтретирала дъщеря си в психиатрията

0

3-годишното момиченце от Перник, което бе малтретирано от майка си, вече е в приемно семейство, а насилницата – в психиатрия. След като клипът с бруталната сцена бе качен в социалните мрежи, съдът разпореди майката да бъде настанена в психиатрична клиника.

Според психолози, много от съвременните родители са дезориентирани и объркани – те не са изградени като личности, нямат стабилни модели.

„Много често това, което се случва е че има една обща анонимност – това не е моето дете, не знам какво се случва”, обясни терапевтът Александра Петрова в тв ефира.

Според адвоката Пламен Борисов, историята с майката, била детето си, е класически случай на синдром на Медея – тя убива децата си, за да накаже баща им Язон. „Нарушен е основният принцип на правосъдието, а именно – публичността на процеса. Клипът може ли да бъде доказателство?”, запита той.

„Бащата е този, който е трябвало да предприеме мерки. Имам десетки случаи, в които има жалби и сигнали и не се прави нищо, а сега държавата показа, че може да реагира светкавично“, обърна нещата към другия родител Борисов.

Прегледана: 57338

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече