Държава-дъно: Безработни майки просят пари за мляко и дрехи в мрежата

0

Съобщенията за контролирана безработица заради коронакризата, осигурени помощи за родителите и децата, за нови грантове от Европа, спихват на фона на непрекъснато увеличаващите се апели за помощ от майки, останали без подслон и храна за децата си. Десетки са вече постингите във фейсбук ежедневно с молби от млади жени, загубили работата си, които нямат възможност да купят дори мляко за бебенцата си. 

Майчинските групи за взаимопомощ преливат от шокиращи истории за жени и в София, и в страната, на ръба на оцеляването, а куриерските фирми се задъхват от пратки на храни, бебешки колички, памперси, адаптирани млека и дрешки. 

Преди коронакризата такива постинги се появяваха чувствително по-рядко и обикновено касаеха жени в дълбоката провинция. Спекулантки с добротата на други майки не липсват обаче и вместо молба за мляко и пелени се виждат и нагли апели за подаряване на луксозни стоки като триколки, тротинетки, колела и дори… украса за рожден ден. 

Факт е обаче, че десетки са родителите, изпаднали в безпомощност заради загуба на работните места или рентата от жилища, които едва свързват двата края, въпреки уверенията на социалната министърка Деница Сачева, че се осигурява помощ за всички нуждаещи се. 

Прегледана: 57369

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече