Близки на убитата Андреа от Галиче: Искаме справедливост и най-тежка присъда

0

Справедливост и най-тежка присъда за убиеца и изнасилвач искат близки на погубената по особено жесток начин 18-годишната Андреа в село Галиче на 11 януари. Покрусените от мъка роднини се събраха на протест пред съдебната палата във Враца час преди началото на първото – разпоредително – заседание по делото срещу обвинения рецидивист Аксел Олегов, на 17 г.

„Искаме от съда да даде нужната присъда на извършителя… не ни пускат вътре, при закрити врата е заседанието“, каза братовчедка на убитата Андреа.

„Искаме справедливост. За него обаче такава няма да има. И доживот да е затворът за него, няма да ни върне детето. Той е убиец и го е извършил по особено жесток начин. Ние не ходим в къщата, в която този… я уби“, допълни друга родственица на погубеното момиче. Думите й бяха подкрепени пред сайта „Конкурент“ от друг братовчед на Андреа, който заяви, че всички са се събрали пред съда, за да искат справедливост.

„Обещаха ни да променят закона, за да няма повече такива случаи. На мен никой нищо не ми е обещал. На вуйчо ми, бащата на Андреа, му обещаха да променят закона и непълнолетните да носят пълната строгост на закона. Бойко Борисов му го е обещал. Затова сме тук, искаме максимална справедливост. Засега може да получи максимално 12 години, като му приспаднат… ще излезе след 4-5 години и пак ще започне да убива“, каза братовчедът Марио.

Близките на убитата красавица не бяха допуснати в залата. Магистратите закриха заседанието, тъй като подсъдимият е непълнолетен. Така никой освен страните няма да стане свидетел на случващото се по време на процеса, който се очаква да тръгне на 7 октомври.

Преди съдът да опрели датата за разглеждане на делото по същество, в продължение на около час и половина бе проведено първото разпоредително заседание. По време на него адвокатът на обвинения Аксел – Валери Илиев от Оряхово, поиска случаят да бъде разгледан по реда на съкратената съдебна процедура. Магистратите отхвърлиха претенцията на защитата, като му припомниха, че според последното изменение в Наказателно-процесуалния кодекс тя не може да се прилага при умишлени убийства.

Адвокатът Димитър Марковски, който представлява бащата на убитото момиче – Асен, поиска клиентът му да бъде конституиран като частен обвинител срещу убиеца. Това означава, че таткото на Андреа може да поддържа заедно с прокуратурата повдигнатото обвинение срщу Аксел Олегов. Съдът отхвърли това искане, тъй като разпоредбите на НПК не позволяват такава процедура спрямо непълнолетен обвиняем.

По време на заседанието мярката за неотклонение на подсъдимия „задържане под стража“ бе потвърдена от съда. В резултат на това той ще бъде преведен от следствения арест в поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца.

Въпреки крехката си възраст Аксел Олегов е осъждан два пъти в миналото. Сега срещу него са повдигнати четири обвинения. Най-тежкото от тях е за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, и с цел да бъде прикрито друго престъпление, извършено от него – изнасилване. Според разследващи до бруталното престъпление се стигнало, след като момичето отказало секс на нахлулия посред нощ в дома й Аксел.

Голото тяло на красивата абитуриентка бе открито на 11 януари сутринта в семейната къща в Галиче. Момичето е било пребито, изнасилено, а след това гърлото й е било прерязано. Андреа била сама, тъй като баща й и брат й работели в Англия, а майка й имала ново семейство и не контактувала с дъщеря си. Часове по-късно за жестокото престъпление бе задържан 17-годишният Аксел.

Аксел Олегов е братовчед на един от обвинените за убийството на Вени Лудия от Търнава, съобщава сайтът „Булнюз“. 40-годишният мъж бе намерен с прерязано гърло и с напъхан в устата пенис на 6 август.

За извършеното престъпление бяха задържани трима жители на селото, а двама от тях съдът остави в ареста – Анатоли Борисов и Мариян Ц.

Именно Анатоли Борисов е втори братовчед на Аксел Олегов. Двамата имали добри контакти помежду си заради близката им родствена връзка.

Прегледана: 45528

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече