9 години затвор за баща, обезглавил дъщеря си в съня й

0

Иранец е осъден на 9 години затвор за обезглавяването на дъщеря си тийнейджърка в съня й, съобщиха местните медии, като добавиха, че майката иска екзекуцията му.

Така нареченото „убийство на честта“ на 14-годишната Ромина Ашрафи на 21 май предизвика широко възмущение, като медиите осъдиха „институционализираното насилие“ в ислямската република. Те твърдят, че Ромина е обезглавена в семейния дом в село Талеш в северната провинция Гилан.

„Въпреки настояването на съдебните власти за „специално отношение“ към делото, присъдата ужаси мен и семейството ми“, каза Рана Дащи, майката. „Не искам съпругът ми да се връща отново в нашето село“, каза тя и призова присъдата да бъде преразгледана и променена на „екзекуция“.

След 15 години брак с убиеца, Дащи каза, че сега се страхува за живота на останалата част от семейството си.

Наказателният кодекс на Иран не предвижда смъртно наказание за баща в случай на убийство и съдът може да осъди обвиняемите само на глоба и затвор.

Ромина е избягала, след като бащата отказал да даде разрешение да се омъжи за мъж, с 15 години по-възрастен. Тя обаче била задържана от властите и отведена у дома, въпреки че се пледира пред съдията, че се е страхувала за живота си, ако бъде върната. 

Прегледана: 43508

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече