Мистерия около убийството на 56-годишна българка в Италия

0

Българка бе открита убита в Италия. 56-годишната Анелия Димова е била намерена в центъра на община Белведере Маритимо, Калабрия, съобщи италианската осведомителна агенция Анса, цитирана от „24 часа“.

Жената била открита в леглото си сутринта на 30 август. Според вестник „Куотидиано дел Суд“ Димова е родом от района на Бяла Слатина, била вдовица и живеела в италианската община с 9000 жители от няколко години.

Анелия била открита с лице, покрито с кърпа. Според първоначалните заключения на съдебните лекари смъртта е предизвикана от удари по главата с тежък предмет.

Разследват се различни версии за убийство. Карабинерите от Скалеа се опитват да възстановят последните моменти от живота на жената, преглеждайки и записите на различни видеокамери в района. Чрез тях се опитват да стигнат до убиеца на жертвата, който

остава неизвестен

Един италианец и двама българи са били изслушани във връзка с убийството до този момент. И тримата се познавали с жертвата, но засега те не сe разследват от властите.

Според местните медии жилището на Димова било основно претърсено от следователите за всякакви възможни следи. Засега престъплението изглежда загадъчно и не е ясно какво може да е довело до убийството. Сред хипотезите са убийство от страст или с цел грабеж. Трупът на жената бил намерен гол и с кърпа на лицето, като цялата глава била в кръв. Предполага се, че жената е била удряна по главата с празна бутилка от уиски. Намерени са и кървави следи в жилището, които може да са в помощ на следствието.

Предстои аутопсия на трупа.

За последно Димова била видяна от приятелите си в събота вечер. В неделя сутринта трябвало да се срещнат отново, за да отидат на излет. Притеснени, че я няма, приятелите й звънели няколко пъти на вратата, но без резултат. Колата й обаче била паркирана наблизо. Тогава те решили да влязат и открили трупа й.

Прегледана: 42428

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече