28-годишен българин изгуби битката с COVID-19

0

Мъж на едва 28 години е поредната жертва на COVID-19, съобщиха от здравното министерство. От ведомството уточниха, че той е сред десетимата починали за последното денонощие и няма данни да е имал придружаващи заболявания.

Националната информационна система показва, че у нас коронавирусна инфекция е потвърдена при 982 лица-медицински служители. Девет от случаите са регистрирани през последното денонощие. От тях 1 е установен при лекар, 4 – при медицински сестри, 2 – при санитари и 2 – при друг медицински персонал.
702 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Десет са новите случаи от изминалото денонощие.

Освен 28-годишния мъж, останалите жертви са жена на 84 г. със сърдечно заболяване, мъж на 81 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 64 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 60 г. с диабет, сърдечно, хронично бъбречно и хронично неврологично заболяване, жена на 81 г. с неуточнено към момента заболяване, жена на 83 г. с диабет и хронично белодробно заболяване, мъж на 94 г. със сърдечно заболяване, мъж на 86 г. със сърдечно заболяване и мъж на 68 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване.

Прегледана: 41048

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече