15 години затвор за болен от любов, стрелял по бившата си

0

32-годишен мъж буквално болен от любов беше осъден на 15 години затвор при строг режим след като съдът в Шумен го призна за виновен в опит за умишлено убийство на бившата си съпруга при условията на домашно насилие. Случаят, за който „Монитор“ разказва неколкократно стана през март м. г. в покрайнините на Шумен.

На 22 май 2019 година рано сутринта, още по тъмно, 26-годишната Нурсел пътувала със свой колега за работа в алуминиевия комбинат „Алкомет“. Двамата често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. По пътя между кв. Тракия и завода зад автомобила се появила колата на 31-годишния ексъпруг на Нурсел Нилгин. Той започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре.

Нелгин и Нурсел излезли извън колите да се разправят и в този момент Нелгин извадил късоцевно оръжие, вероятно самоделка или преправен газов пистолет и стрелял в посока на Нурсел. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал от местопроизшествието. Открит бил от полицията в Разград, където е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Пукотевицата в индустриалната зона била предшествана от ескалация в отношенията на двамата през последните месеци и седмици. Нилгин малтретирал съпругата си, ругаел я, ограничавал всякакви нейни контакти с хора извън най-близкия семеен кръг, забранявал й да работи, за да я държи в икономическа зависимост. След системна употреба на алкохол ставал ревнив и с желание за безгранична доминация в семейните отношения. Съпругата му напускала няколко пъти семейния дом и се изнасяла с трите си деца при родителите си в Шумен.

След поредното домашно насилие тя предприела действия да разтрогне брака с насилника. След развода родителските права върху трите деца били предоставени на нея.

За да се грижи за децата си, Нурсел започнала работа в шуменско предприятие. За работата й помогнал съсед, който бил близък приятел на нейн роднина и работел в същото предприятие.

Често двамата пътували до работното място и обратно с автомобила на съседа. Информацията за това достигнала до бившия й съпруг. За да следи движението на Нурсел, подсъдимият закупил GPS, който успял да монтира на колата на мъжа, с когото бившата му съпруга пътувала. Закупил си и газ-сигнален револвер с намерението да я убие. При опит да изпробва оръжието, подсъдимият счупил ударника му. От ловно-рибарски магазин в Шумен закупил газов револвер и го преправил в огнестрелно оръжие, сочат резултатите от назначената комплексна балистична експертиза по делото.

Прегледана: 35159

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече