72-годишен диабетик в кома, смятан за мъртъв, възкръсна от ковчега в Сливен

0

Изпаднал в диабетна кома самотно живеещ 72 – годишен жител на сливенския квартал „Дружба“ е бил откаран по погрешка направо в моргата на МБАЛ „Д-р Иван Селимнски“ , където набързо го поставили в ковчег и дори престояло да бъде сложен в хладилна камера защото близките му били в САЩ.   Случаят потвърди заместник-директорът по медицинските дейности на здравното заведение д-р Хрисант Хрисантов.

Случаят бил от 13 октомври, недаващият признаци на живот възрастен мъж бил докаран около 21,30 часа от екип на пожарната, който след сигнал на съседи за проблем с комшия разбили входната врата на апартамента.  

  По все още неизвестни причини дежурните възприели „пациента“ за мъртав и дори успели да му издадат смъртен акт, където като за причина за леталния изход бил вписан инфаркт. Документът е бил анулиран час след като мнимият мъртвец се изправил до кръста в ковчега и едва не предизвикал нервна криза сред санитарките.   Късно следобед в сряда сливналията е настанен в отделението по реанимация, предприети са животоспасяващи действия и кризисната ситуация била овладяна, пише „Монитор“.

Прегледана: 37804

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече