Александър Балкански: Изкарах два инфаркта

0

„Изкарах два инфаркта. Единият беше миналата година. Вторият наскоро, преди да отворим отново врати“. Това призна пред „България Днес“ цирковият артист академик Александър Балкански.

„Вече съм добре. Имам няколко стенда. Чувствам се отлично. Всяка сутрин тренирам. Правя гимнастика, скачам на въже“, добави още академик Балкански.

Той разкри, че циркът хлопва кепенците заради задълбочаващата се криза с Covid-19 в страната. Последното представление е след няколко дни. Друго няма да има до април следващата година.

„Не искам някой да се зарази в цирка. Затова взехме решение да затворим“, разкри още Александър Балкански.

Цирковият артист не се притеснява от Covid-19, въпреки че е в рисковата група. Той е в напреднала възраст – 78 години. А вече има и няколко заболявания.

Балкански носи маска, както съветват от Националния оперативен щаб.

„Не се страхувам от коронавируса. Дали ще умра от него, или от нещо друго, е Божа работа. Ако Господ е решил, че няма какво да дам повече на света, ще се заряза с коронавируса и Бог ще ме прибере при него“, философски заяви академикът.

Балкански за пореден път засегна темата как никой не дава пари за цирковото изкуство в България. Това е от години, ала той не се предава. И е категоричен, че циркът няма да загине у нас, докато той е начело.

„И сегашни, и предишни министри говорят за парите на актьори, музиканти, но не и за циркови артисти. Нищо не се дава у нас“, казва с огорчение Балкански, който сподели, че родният цирк се бори за наградата най-добър в Европа за тази година.

„Никой вече не говори за това изкуство. Цирка винаги ще го има“, категоричен е Балкански.

Прегледана: 35688

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече