Здравната система уби още един българин! Защо Руско се застреля?

0

Близък роднина на самоубилия се мъж в бургаския жк „Меден рудник” призова хората към по-голяма отговорност към здравето им. Човекът заяви, че познавал много добре Руско, брат му и рода им, познавал съседите им в комплекса. 

„Тъй като всички се отнасяме безотговорно, крайно време е да ви кажа, че видях от първо лице вече нефункциониращата ни здравна система. Руско предпочете да сложи край на живота си, защото не искаше в последните си дни да тежи на най-близките”, каза мъжът пред Флагман.

Жителят на жк „Меден рудник” бил диагностициран през миналата седмица с COVID-19, след като се почувствал неразположен. Приятелите му не знаят да е имал съпътстващи заболявания. Във вторник и сряда обаче състоянието му се влошило до там, че личният му лекар го е определил като напреднала бронхопневмония. Пациентът вече трудно дишал и имал много висока температура. 

Изпратена е линейка в сряда вечерта, за да приведе болния човек в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас. В приемно отделени обаче се оказало, че няма места нито в инфекциозното отделение, нито в реанимацията, където са тежките случаи. Това е била и причината Руско да бъде върнат обратно в дома му с линейката.

Той нямал семейство. С брат си делял двуетажна къща до ДГ „Делфин”.Брат му се грижел за него, доколкото е било по силите му, но с това съсотояние не можел да се пребори. Това била и причината Руско да вземе ловната си пушка и да стреля в главата си. 

Прегледана: 35293

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече