Самоуби се бащата на изнасилената и убита Деничка от Нови пазар

0

Бащата на първокласничката Деница Петрова от Нови пазар, която преди 20 години беше зверски изнасилена и убита, се е обесил в дома си, съобщава „Монитор“, позовавайки се на съграждани на мъжа, който никога не могъл да се освободи от мъката по убитото си дете. Според запознати това бил третият опит на Пламен Петров да сложи край на живота си. Деничка стана жертва на педофила Илия Илиев 5 часа преди началото на XXI век на 31 декември 2000 година.

Илия издебнал момиченцето и към 19.30 на 31 декември я изнасилил до жп линията между Нови пазар и Каспичан. След това за да заличи следите от престъплението удушил детето. После 53-годишният тогава убиец се прибрал в дома на свой приятел в Нови пазар и двамата щастливо с бутилка вино посрещнали новата 2001. Докато Илия и приятелят му Шайтана се черпили, фамилията на Деница Петрова обръщала земята в тревоги по детето, което не се прибрало вкъщи. Търсенето се включили и роднини и съседи около къщата, която е само на 300 метра от мястото, където убиецът празнувал.

Детето е открито едва на 5 януари захвърлено в папура край жп линията. На 7 януари 2001 година извергът прави пълни самопризнания, впоследствие получава доживотна присъда без право на замяна. По време на убийството бащата Пламен Петров е на 33 години. Фамилията смирено приема присъдата на Илиев, не прави опит да го обругава или да мъсти. Самият убиец се скъсал от килията да пише жалба след жалба, в един момент имало над 300 оплаквания от негово име, включително за това, че вратата на килията му била къса и от пролуката ставало течение. Пламен не се оплакал никога, но страдал, правил три опита да се самоубие. Третият успял. Намерили го в сряда в мазето, увиснал на примка от ремък.

Прегледана: 32122

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече