Полицай спаси млада жена от самоубийство в ледените води на Дунав

0

Полицай от Враца е скочил в ледения Дунав, за да спаси млада жена от самоубийство, съобщава BulNews. Служителят на полицейския участък на АЕЦ „Козлодуй“ Момчил Тошков и негови колеги са били командировани в Белене, за да охраняват гориво за централата. Във вторник на обяд, 32-годишният мъж бил със свой колега пред хотела, в който са настанени.

Тогава при тях изтичало момче, което им казало, че млада жена е на брега на Дунав и се готви да скочи в реката, за да се самоубие. Служителите на реда веднага изтичали към мястото, за да помогнат на жената. Тя говорила по телефона, като последните й думи били „Нали няма да ме биеш?“

След това разстроената жена хвърлила мобилния апарат в реката, след което скочила и самата тя в ледените води. Момчил Тошков веднага се хвърлил след нея и я извадил от реката, като я спасил от сигурна смърт.

Минути по-късно на мястото пристигнали полиция, линейка и близки на самоубийцата, които я успокоили.

Без бързата реакция на врачанския полицай жената вече щеше да е загинала. Героичната постъпка на Момчил Тошков е изключително доблестна и демонстрира такъв морал и професионализъм, че няма да е изненада, ако министърът на вътрешните работи Христо Терзийски го награди за спасения човешки живот.

Прегледана: 36630

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече