Крадец уби дядо за 20 лева и телефон

0

24-годишен мъж е задържан и привлечен като обвиняем за извършен грабеж, придружен с убийството на пенсионер в с. Дъбово, обл. Стара Загора, съобщават от прокуратурата. При грабежа мъжът е отнел 20 лева и мобилен телефон от 74-годишния И.Х. Грабежът е придружен с убийството на възрастния мъж.

Мъжът е открит мъртъв, паднал на земята до входната врата на къщата си, с кръв по лицето от сина му. Тялото на пострадалия е намерено пред остъкленото предверие, водещо към стаите на дома, като едно от стъклата на вратата е било счупено.  При проведените първоначални действия по разследването е установено, че по тялото на И.Х. имало травматични увреждания и смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба. 


След активни оперативно-издирвателни мероприятия, проведени от органите на МВР под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора, в рамките на 24 часа е установен евентуалния извършител на убийството – 24-годишният И.К., от с. Дъбово. Установено е, че престъпното деяние е извършено на 3.12.2020 г., и при същото са отнети чужди движими вещи – неустановена сума пари и мобилен апарат. С оглед на събраните доказателства, на 7 декември 2020 г., И.К. е привлечен в качеството на обвиняем 

Тъй като извършеното деяние представлява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, и предвид факта, че съществува реална опасност И.К. да се укрие или да извърши друго престъпление, той е задържан с постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора за срок от 72 часа. В този срок предстои внасяне на искането в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение. „задържане под стража” спрямо него.

Прегледана: 37542

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече