Преди тройното убийство Димитър обръснал главата на Диляна от ревност

0

40-годишният Димитър Големанов, който се предполага, че е застрелял доскорошната си 23-годишна приятелка Диляна Ташева и 41-годишния кипърец с шведски паспорт Нико, а след това се е самоубил, преди време обръснал косата на любимата си за наказание. Това станало при поредния скандал между двамата. Разправиите и ревността съпътствали 2-годишната им връзка.

Според разследващите, в понеделник бизнесменът, който се изявявал и като рейнджър, застрелял с картечен пистолет Диляна и Нико. Около 10 ч мъжът нахлул през прозореца в жилището на първия етаж на ул. “Македония” 105 в центъра на Варна. Сигналът е подаден около 10,15 ч от съседи. След като убил Диляна и Нико, Димитър се самоубил.

“Не ми се живее повече”, казал той по телефона на свой приятел час преди трагедията. Преди около месец Димитър, който имал заведение на крайбрежната алея във Варна, за пореден път се разделил с красивата и доста по-млада от него Диляна. Скъсванията им не му се отразявали добре. Той изпадал в лудост и ярост, депресирал се и ставал агресивен. Диляна била студентка в Морското училище във Варна, изявявала се като модел, имала афинитет към нумерология и писане.

Димитър се оплаквал от двойствената ориентация на приятелката си, както и от силния й сексуален апетит. Техни близки коментират, че двамата дори споделяли интимните си преживявания в сайтове за възрастни.

След последното решение да скъсат продължили да се виждат. Преди дни Димитър запознал Диляна със своя близък приятел Нико – 41-годишен кипърец с шведско гражданство, който живеел в апартамента на ул. “Македония”. Доскоро жилището се ползвало предимно за купони.

В нощта срещу понеделник Диляна отишла в апартамента, за да се забавлява с кипъреца и още трима приятели. Нико отскоро бил във Варна, страстта му били купоните и хазартът. Той нямал връзка с Диляна. След като пийнали, а според запознати употребили и забранени субстанции, младата жена започнала да провокира бившия си в интернет. Вероятно със снимки и заяждания, предположи приятел на двойката. Купонът и заяжданията продължили до сутринта.

Отчаян и силно афектиран, Димитър се обадил на своя приятел около час преди трагедията.

“Звучеше неадекватно, не беше на себе си. Каза, че са го провокирали много сериозно и се чувства предаден”, обясни вероятно последният човек, с когото той е говорил. След това нахлул в апартамента през прозореца и започнала разправата. Историята е разказана от друг участник в срещата, който по-късно избягал от местопрестъплението. Това е млада жена, участвала в купона, коментират запознати.

40-годишният Димитър имал успешен бизнес. Той бил и председател на сдружение “Екопарк Галата”, чието име нашумя преди няколко месеца с желанието си да получи за безвъзмездно ползване от община Варна имот от 47 дка в района на кв. “Галата”. Убитата Диляна също била член на дружеството.

Димитър имал 10-годишна дъщеря от бивша връзка.

Любопитна подробност в биографията му е, че бил наемен войник на мисия в бившите съветски републики и в азиатски държави. Последното му участие било в руско-украинския конфликт преди месеци, откъдето се върнал с шрапнел в ръката и отличие. Бил фен на оръжията. В жилището на ул. “Македония” били намерени автомат, два газови пистолета, преправени на бойни, и един боен пистолет със заличени номера, както и множество боеприпаси.

Бизнесът му бил свързан с руснаци. Според запознати имал и неприкрити политически амбиции. Стартирал в туроператорския сектор, после минал на по-мащабен енергиен бизнес. Името му във Варна се свързва с общинския съветник Генадий Атанасов, както и с небезизвестния Румен Широков, излежал няколко присъди за разпространение на наркотици.

Димитър бил кандидат за общински съветник във Варна на последните избори през 2019 г. Бил в листата на новосъздадената партия МК “Свобода”, която успя да вкара 2-ма съветници. Ликът му е на рекламни материали като кандидат за общински съветник на структурата с №67 под названието “За младите на Варна!”.

В Търговския регистър името му фигурира в две фирми, в които съдружници са му руснаци. И двете дружества са свързани с енергийния и газовия сектор. В две от фирмите му – “Газ аналит” и “Г.О. Пигмейстър” ЕООД, негови съдружници са Николай Кухарчик и Никита Георгиев.

Прегледана: 39751

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече