Печка „духалка“ овъгли скандален бизнесмен

0

69-годишен бизнесмен от Казанлък загина при пожар в резултат на повреден елуред, инцидентът е станал на територията на семеен имот в близкото до Града на розите село Шейново.

Сигналът за виждащи се пламъци зад високата над 2 метра метална ограда на имота бил подаден от кметицата Петя Лейкова около 9,00 часа на 22 декември. На място са пристигнали два противопожарни екипа, които успели да локализират огнището – пригоден за живеене фургон, ползван от известно време от Николай Кратунов, бивш председател на кооперация „РИК“.

При разчистване на останките е открито полуовъгленото тяло на мъжа, за който се предполага че е загинал в съня си.

Образувано е досъдебно разследване, извършват се повторни огледи, на този етап от РУ „Полиция“ в Казанлък не смятат, че има събрани данни за умисъл, предполага се че причината е в повредена отоплителна печка тип „духалка“.

Името на Кратунов нашумя преди години около наказателно дело за незаконен износ на въоръжение, произведено от завод „Бета“- Червен бряг за ембарговата по онова време африканска държава Судан. Износът е станал през 2001 година, тогава кооперацията на шейновеца е подправила документи и изнесла като булдозер самоходна артилерийска установка от типа „Гвоздика“. Делото се проточило и завършило години по-късно с присъди за Кратунов и шефове на завода, то се е гледало от плевeнския съд при закрити врати заради секретна информация в папките. През 2015 година присъдите са били намалени от апелативните съдилища.

Според близки на загиналия напоследък Кратунов не бил добре здравословно и дори ползвал инвалидна количка.

Прегледана: 38292

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече