Давали на Марадона психотропни лекарства, но не и такива за сърце

0

Според резултатите от токсикологичните изследвания в тялото на световния шампион с тима на Аржентина Диего Марадона не са открити следи от алкохол или наркотици, съобщава аржентинската агенция „Telam“.

Тестовете за кръв и урина на бившия футболист, направени от съдебни експерти, изключват наличието на алкохол и наркотици, но са открити психотропни лекарства като венлафаксин, кветиапин, леветирацетам и налтрексон.

Според агенцията, някои от лекарствата са аритмогенни, т.е. причиняват аритмия. Експертите и прокурорите трябва да анализират дали те са били подходящи за пациенти с хронични сърдечни заболявания като тези, от които е страдал Марадона.

„Това, което научихме, е също толкова важно, колкото и това, което не беше разкрито от тези лабораторни тестове, които потвърждават, че на Марадона са били дадени психотропни лекарства, но не и лекарства за сърдечно заболяване“, съобщава агенцията, цитирайки един от разследващите.

Марадона почина на 25 ноември на 60-годишна възраст от остра сърдечна недостатъчност, която доведе до белодробен оток.
Адвокатът на Марадона Матиас Морла заяви, че възнамерява да потърси изясняване на обстоятелствата за смъртта на клиента си поради подозрения, че не му е осигурено правилно и навременно медицинско обслужване. Прокуратурата започна разследване. Заподозрян по случая е лекарят на футболната звезда Леополдо Луке, който отрича отговорността за смъртта на бившия футболист. Също така бяха повдигнати обвинения срещу Агустина Косачов, психиатър на Марадона.

Прегледана: 37709

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече