Всяка Коледа принцеса Даяна изживявала най-големия си кошмар

0

За някои хора животът в кралското семейство изглежда като един безкраен празник, а шикозните тоалети и бижута – недостижима мечта. За членовете на знатната фамилия обаче нещата стоят по съвсем различен начин!

Вярвате или не, но любимката на народа – принцеса Даяна, изобщо не е харесвала кралските коледни традиции, заради които е трябвало да се преоблича по четири пъти на ден. Поне така твърди бившият й иконом Пол Барел.

В предаването „Кралската Коледа: Тайните на Сандрингам“ Барел разкри какво точно е предизвиквало раздразнение у Даяна навръх най-светлия християнски празник. 

„Първо, сутринта трябва да отидете на църква. След това трябва да се преоблечете и да отидете на обяд. След това пак трябва да се преоблечете и да отидете на разходка. А след това отново да се преоблечете и да отидете на вечеря“, споделя той. 

Кралският експерт Ричард Кей също си спомня, че това е било много изтощително за Даяна. „Това може да е доста изтощително. Но това са традиции, към които на принцеса Даяна и на херцогинята на Йорк им бе доста трудно да се адаптират“, разказва Кей. 

И въпреки че принцеса Даяна не е харесвала коледните традиции на кралското семейство, докато е била част от него, е трябвало да се примирява и да прави всичко, което се изисква от нея.

Между другото, Даяна не е единствената, която е недолюбвала безкрайните смени на тоалети на Коледа. Наскоро стана ясно, че и Кейт Мидълтън се изнервя от честата смяна на дрехи на празника.

Веднъж херцогинята на Кеймбридж е споделила с гост на благотворително мероприятие, че на 25 декември ще трябва да се преоблече цели пет пъти. 

Личната дизайнерка и дясна ръка на Елизабет II Анджела Кели на свой ред разкрива, че миналата година кралицата е носила до седем различни тоалета за денонощие, приемайки гости за Коледа.

Мис Кели, която работи с Нейно Величество повече от 25 години, казва, че на празника тя е „толкова заета, колкото и в Лондон, с много гости, които да забавлява“.

След следобедния чай или разходката с кучетата в имението си, кралицата избира тоалета за предстоящата вечер.

„Показвам й скици на вечерни рокли, за да ги разгледа и да избера какво би искала да облече тази вечер. Понякога може да й се наложи да избира рокля за коктейл“, разказва Кели. 

За да избегне неловки моменти, стилистката споделя избора си с останалите членове на кралското семейство.

„След като Нейно Величество избере рокля за вечерята, в коридора за другите стилисти се слага  бележка с подробности какво ще облече. Това се прави, за да може камериерките на кралицата да изберат подходящата рокля за дамата, за която се грижат“, казва още Кели. 

Прегледана: 40612

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече