Дядо по погрешка отрови внука си с отрова за плъхове

0

Окръжната прокуратура в Добрич е внесла обвинителен акт срещу 61-годишен мъж от с. Кардам за отравянето на 9-годишния му внук. Детето почина през миналия октомври. Според разследващите смъртта му е причинена от отравяне, след като вдишало отровен газ.

На 26 октомври миналата година мъжът сглобявал кушетка в една от стаите в дома му, където живеел заедно със съпругата си, дъщеря си и шестте й деца. При премествана на старо канапе видял, че в стената има дупки от мишки или плъхове. Тогава се сетил, че преди време зет му бил дал бутилка с таблетки биоцид. Мъжът сложил по една таблетка във всяка дупка, а след това замазал отворите със смес от пръст и вода. При контакта с течността таблетките започнали да се разтварят и да отделят отровен газ.

Вечерта на същия ден 9-годишното дете си легнало на кушетката с 11-годишната си сестра. През нощта децата започнали да повръщат. Момчето събудило дядо си, за да му каже, че му е зле. На сутринта била извикана линейка. Лекарите решили, че става дума за стомашно разстройство и не се налага постъпване в болница. Децата се влошили и затова бил извикан фелдшер. Той също решил, че става дума за стомашна колика, поставил инжекция и посъветвал да ги заведат при личния лекар. Вечерта момчето починало.

Според прокуратурата дядото не е споменал на никого за таблетките. Установено е, че смъртта на детето е настъпила вследствие отравяне с фосфоорганични съединения.

Дядото е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Прегледана: 36596

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече