Повдигнаха обвинение на Пулев, упоил и изнасилил две тийнейджърки

0

Районна прокуратура – Казанлък повдигна обвинение срещу 35-годишния Радостин Пулев, който се предаде в полицията, след като бе издирван за сексуално насилие срещу непълнолетна.

От Апелативна прокуратура – Пловдив уточняват, че Пулев е привлечен като обвиняем за престъпление по член 152 ал. 2 за това че в периода от 8.00 часа на 9 януари до 12.00 часа на следващия ден в казанлъшкото село Енина, в условията на продължавано престъпление, на три пъти се е съвкупил с лице от женски пол, което не е навършило осемнадесет години, като я принудил към това, чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние.

Срещу него има и обвинение по член 150 ал. 1 от НК, че в същия период и на същото място е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на aпострадалата в безпомощно състояние.

В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, разпознаване на лице, назначена е съдебномедицинска експертиза, събрани са писмени доказателства. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в Районен съд – Казанлък за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Срещу Пулев през декември 2020 година е бил внесен обвинителен акт за престъпление по чл. 150 ал. 1 от НК – блудство, като съдебното заседание по делото е насрочено в края на януари в Районен съд – Казанлък.

Прегледана: 37558

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече