Внезапно почина един от по-младите милиардери от фамилията Ротшилд

0

Френският банкер барон Бенджамин дьо Ротшилд почина в Швейцария на 57-годишна възраст.

Това съобщи в събота агенция AFP с позоваване на семейството. „Ариана дьо Ротшилд и дъщерите й са много тъжни да съобщават за смъртта на съпруга и баща им Бенджамин дьо Ротшилд“, цитира агенцията семейството, като причината за смъртта на банкера е инфаркт. Той е починал на 15 януари в имението си в Прини, Швейцария. Барон Бенджамин дьо Ротшилд е роден през 1963 г. в Ньой сюр Сен, Франция, в семейството на Едмонд дьо Ротшилд, член на френския клон на династията Ротшилд.

Той ръководи швейцарския клон на семейството, след като наследи от баща си банката Edmond de Rothschild Group. През 2010 г. богатството му се оценява на около 6 млрд. долара. Запитан какво мисли за това, Бенджамин дьо Ротшилд отговаря, че му е трудно да прецени по този начин бизнеса, който управлява. „Във всеки случай няма нищо за продан“, казва той. Активите на групата се оценяват на около 160 милиарда евро. По други данни обаче богатството на фамилия Ротшилд надвишава 5 пъти това на първите осем милиардера в света взети заедно. От своя страна притежанията на осемте най-богати хора в света се равняват на тези на най-бедните 3,6 милиарда, или близо половината човечество.

Тези данни се съдържаха в международно изследване на британската организация Оксфам интернешънъл, което беше публикувано още през 2017 г. в навечерието на срещата, организирана от Световния икономически форум в Давос. „Тази огромна разлика е опасна и може да предизвика силно разделяне на обществото”, коментираха тогава от межднародната организация. Списъкът на осемте най-заможни в света се състои изцяло от мъже и в него присъстват имената на основателя на Microsoft Бил Гейтс, собственика на Facebook Марк Зукърбърг, основателя на Amazon Джеф Безос и на Уорън Бъфет. Бенджамин де Ротшилд е седмо поколение потомък на основателя на династията Ротшилд. Той беше смятан за един от най-богатите членове на това семейство.

Прегледана: 39172

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече