Първи думи на убиеца на Милен Цветков към близките на журналиста

0

В Софийски градски съд тръгна делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Подсъдим е 22-годишният Кристиан Николов.

Инцидентът стана точно на Великден, когато автомобилът, който Николов управляваше се заби в този на журналиста. Малко след тежкия удар Цветков почина. В кръвта на младежа бяха установени три вида наркотици.

По време на днешното разпоредително заседание, което трябва да установи дали има пороци в обвинението, прокуратурата и защитата спориха за това дали престъплението е извършено умишлено или не.

Съдебният състав прие, че няма причина да върне делото на прокуратурата за доразглеждане.

„Няма да се укривам, нито да извършва престъпление“, каза пред съда Николов. Той обеща и да не бави процеса. Също така изказа съболезнования на близките на Милен Цветков.

Тъй като досега не съм имал възможност да се срещна с близките на пострадалия, искам да използвам този момент и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да Ви утеши, но искам да знаете, че искрено съжалявам за случилото се„, заяви Николов.

Адвокат Таков, който е защитник на подсъдимия, поиска отвод на един от прокурорите. Аргументът беше, че според публикация обвинителят бил в близки обвинения с един от адвокатите на близките на Милен Цветков. Пред съда прокурорът обясни, че е правена проверка, която е установила, че твърденията в публикацията са неверни. Междувременно съдът отказа да отведе прокурор Иван Кучиев и той продължава да участва в делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

Съдебният състав обаче отведе като защитник на подсъдимия Кристиан Николов неговата майка Десислава Николова. Причината – тя е била обвиняема по време на разследването и по закон не може за бъде защитник на сина си.

Съдът конституира двете деца на Цветков като частни обвинители и граждански ищци. Предстои по делото да бъдат разпитани свидетели и да се изслушат експерти.

Съдебният състав не промени мярката за неотклонение на Кристиан Николов и го остави в ареста.

Делото започва по същество на 23 февруари.

Прегледана: 39268

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече