В неделя разкриват какво уби Марадона

0

Тази неделя – 24 януари, от 23:00 часа Discovery channel ще излъчи документалния филм „Какво погуби Марадона?“, предлагайки на зрителите разкази от първо лице от близки до футболната легенда.

Гений, легенда и зависимости. Живот на върхове и спадове. Десетилетия наред наркотиците му помагат да играе, но съсипват живота му извън терена. Диего Марадона се издига от обикновено момче на улицата до футболен Бог, но не успява да доживее старините си, умирайки едва на 60 години. Като причина за смъртта е посочена сърдечна недостатъчност, но дали това е така?

След преждевременната му смърт филмът „Какво погуби Марадона?“ обединява необикновения живот на човек, който е бил пристрастен към наркотиците извън терена, но също така е разчитал на коктейл от фармацевтични продукти по време на мачовете.

Разкрива се и как този смъртоносен начин на живот, воден откакто Марадона е бил дете, в крайна сметка се е превърнал в предписание за смъртта му. Историята му е и гениална, и болезнена.

Води началото си от бунтарския град в Буенос Айрес, където Марадона играе футбол с приятелите си в продължение на часове, а по-късно се превръща във футболна суперзвезда, позната и почитана по целия свят.

Неговото детство, преминало в бедност, го поставя в неравностойно положение и въпреки невероятния си талант на терена, Марадона е подложен на лечения за укрепване на физиката си. По-младите му години са изпълнени с постоянна медицинска намеса. Божията ръка силно се отличава и на мача с Англия.

Марадона води страната си до победа на Световното първенство през 1986 г. в Мексико, както и до място на финала четири години по-късно. Той чупи световния трансферен рекорд, присъединявайки се към италианския клуб Наполи за 6,9 млн. паунда, но с нарастването на доходите му се увеличава и натискът.

Предварителната аутопсия, представена от аржентинските медии, разкрива белодробен оток, причинен от сърдечна недостатъчност, но животът с постоянен натиск, пристрастяването и злоупотребите с тялото отнемат живота на легендата.

Разкази на близки до него хора като футболният агент Джон Смит, представляващ Марадона; бившият му треньор Фернандо Синьорини и бившият капитан на Наполи Джузепе Брусколоти разкриват как този смъртоносен начин на живот, започнал когато Марадона е бил само дете, в крайна сметка е довел до преждевременната му смърт.

Прегледана: 39034

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече