Муки ридае пред поругания гроб на майка си

0

Дъщерята на голямата актриса Стоянка Мутафова Мария Грубешлиева ще подаде жалба до общинското предприятие Гробищни паркове след вандалския акт срещу гроба на майка й. Както е известно, неизвестни уроди оскверниха надгробната плоча на актрисата и откраднаха месинговият кръст. „Интуитивно усещах, че нещо ще се случи с гроба на майка ми“, сподели Мария Грубешлиева пред bgonair.bg.

С ужас дъщерята на Мутафова установява, че месинговият кръст от гроба на майка ѝ и Нейчо Попов е откраднат. Муки предполага, че зад грозната постъпка най-вероятно стои човек, който иска да продаде кръста за пари, тъй като стойността му се изчислява на около 500 лева. Със сълзи на очи дъщерята на Стоянка Мутафова споделя, че хората са изгубили най-важното – човещината.

„То е такова безобразие, не мога да го изкажа, грозна картина, но нищо чудно в нашите времена. Много малко са хората, за които има нещо свято. След като можеш да посегнеш на кръст и нямаш страх от Бога, това означава, че няма нищо свято“, допълва Муки. Тя е убедена – подобна постъпка няма да прости, не би го направила и майка ѝ.

Тленните останки на обичаната актриса са положени в общ гроб с обичания от нея Нейчо Попов. Следващата седмица ще бъде подадена жалба към Гробищни паркове, за да бъдат възстановени щетите. А година след смъртта ѝ, дъщеря ѝ все още не може да преодолее болката от загубата и е убедена, че времето не лекува. Въпреки че оскверняването на гроба на Мутафова показва липса на морал и човечност, до последно голямата актриса вярваше в хората и искаше да е сред тях, но твърдеше, че не понася обидите, несправедливите и лоши погледи – това, което отнема най-святото в човека.

Прегледана: 38647

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече