Юксел Кадриев в любовна депресия: Сърцето ми е надрано до кръв

0

Каръкът съпътства любовния живот на Юксел Кадриев, откакто той е под светлините на прожекторите. След тежък развод с бившата му съпруга Бонка и пламенна връзка с красивата варненка Диди Янкова, която бе покосена от рак и си отиде твърде млада, новинарят отново е претърпял любовно разочарование.
Без да споменава името на дамата, разбила сърцето му, водещият на новините по Би Ти Ви изля мъката си в есеистична форма в социалните мрежи. В последните няколко месеца той разкри неподозирания си талант на поет и писател и често споделя свои стихотворения и творби в проза пред своите последователи, които го мотивират да издаде и книга.

„Защо можем да избираме с кого да общуваме, но в кого се влюбваме, не зависи от нас? Какво се прави с невъзможната любов? Как сърцето живее с нея? Как то тупти въобще или пък буцата тъга в гърлото ти е толкова тежка, че не можеш да вдигнеш погледа си, за да видиш вярната посока и да си поемеш въздух? Преживява ли се? Лекува ли времето болката от несподелената любов, или на времето, на което разчиташ, изобщо не му пука за надраното ти до кръв сърце? Или е просто красив пъзел, чиято последна част не иска да застане на мястото си, за да можеш да видиш истинската красота. Несправедливо е, знам, но няма човек без чувства. Въпросът е на какви компромиси сме готови и дали изобщо се налага да правим подобен избор“, пише Юксел.

„Защото… Какъв е паметникът на тъгата? Има ли изрисувани усмивки на него, или има само следи от сълзите на душата и драскотини от отминали бурни нощи. Поставен ли е сред поляна от изживени щастливи дни, или го облива само дъжд от черни празни сенки? Защо някой не вземе да направи паметник на щастието? Любовта не е професионален боксов мач, за да уточниш всички детайли и правила, и чак тогава да се впуснеш в нея. Тя просто идва и трябва да се живее. Като живота. Дава ти се като нешлифован диамант. За да извадиш на показ истинската му красота, трябва да отстраниш недостатъците му и излишните парченца. Същото е и с човека“, продължава изповедта си водещият.

„За да извади на показ истинската си същност, човек трябва да изгради личността си не само като отстранява недостатъците си. Това минава и през образованието, което, ако имаш късмета да си се родил умен човек, ще ти помогне да живееш живота си разумно и спокойно. Все пак не трябва да забравяш, че като отстраняваме недостатъците на характера си, оголваме душата си. Никога не забравяй това. Освобождаваме душата си от тежестта на излишното. Парченце по парченце разкриваме красотата ѝ, за да можем накрая да стигнем до Бог, който е дълбоко вътре в нас. Така можем да се доближим до Него и да Го видим, да го почувстваме физически! Затова стремежът към доброто е важен.

Стремежът е този, който ни държи фокусирани върху пътя към съвършенството. Да, пътят е важен, но и целта е от не по-малко значение. Само с цел имаме път, който да следваме“, завършва Юксел, който в последната година е намерил пристан във вярата и често може да бъде забелязан да пали свещи в столичния храм-паметник „Св. Александър Невски“.

Прегледана: 37131

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече