Депутатка оцеля след изнасилване

0

Представителката на Демократическата партия в американския Конгрес Александрия Окасио-Кортес направи емоционално изказване в една от социалните мрежи по повод обсадата на Капитолия от поддръжници на тогавашния президент Доналд Тръмп в началото на януари.

Докато разказваше за преживяното тогава, тя ненадейно направи самопризнание, в което заяви на аудиторията, че е „оцеляла след изнасилване“, но без да разкрива повече подробности.

„Знаете ли, след размириците в Капитолия много хора ми казаха просто да продължавам напред или дори ме съжаляваха… разбирате ли, използваха същите заучени фрази, които се казват на жертви на изнасилване. Правя сравнение с последното, защото самата аз съм оцеляла след изнасилване, но много малко хора знаят за това“, сподели Кортес, цитирана от CNN.

Относно нахлуването на симпатизантите на Тръмп в Капитолия Кортес призна, че в онзи момент е мислела, че ще умре, защото навсякъде изведнъж започнали да ехтят изстрели и гърмежи. Затова решила да се скрие в една от тоалетните в сградата, където впоследствие била открита и изведена от служителите на полицията. 

Прегледана: 40398

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече