Потрес! Жената, разбила семейството на Мария Грънчарова, й открадна и котарака

0

Мария Грънчарова не е на себе си от това, което й се случи наскоро. Котаракът, за когото се грижи от години, беше откраднат, а историята е повече от абсурдна.

„Котето ми изчезна в понеделник вечерта в Драгалевци в района на Рудината и ул. „Наум“! Добричък е и ходи при всеки, синеок и малко кривоглед. Моля, помогнете ако сте го видели и ми пишете! Реагира на името си – Мани“, написа чаровната изпълнителка в профила си в социалните мрежи на 23 януари. 

Седмица по-късно историята е с щастлива развръзка, но това, което описва певицата за изчезването на домашния й любимец, е повече от абсурдно и на моменти доста грозно.

„Имало и такива жени. Всичко чуждо им харесва, мъже, животни, важното е да са чужди. Нека да започна с това, че ще ви разкажа една история, която е хем абсурна, хем изключително грозна, дори трудно намерих думи, с които да я опиша без да давам превес на отрицателните емоции, от които все още не мога да се отърся. Та, добрата новина мили прятели е, че намерих моя любим котарак Мани и вече е вкъщи. Благодаря от сърце на всички невероятни хора, които спомогнаха това да се случи и съм им изключително признателна!..

Имах подозрения към един човек, след като котето не се прибра на 18 януари. Понякога е добре да се водим от шестото си чувство. Оказа се, че не съм сгрешила в съмненията си. Касае се за Милена Георгиева. Сигурно на повечето от вас това име не говори нищо, за мен това е жената, която спомогна абсолютно целенасочено и егоистично да се разпадне дългогодишният ми брак.

Въпросната се е възползвала от факта, че котето познава синът ми и вечер често се навърта в двора на къщата, в която той живее с баща си (тя е на 50 метра от моята) и под предлог, че аз не съм се грижила добре за животното, решава да ми го отнеме без мое знание и съгласие.

Завежда го във ветеринарен кабинет, за да го кастрарат, ваксинират, чипират и направят необходимите изследвания с цел да го предостави за осиновяване извън България. На ветеринарните лекари казва, че котето е бездомно и тя иска да го спаси. По нейната логика щом аз не съм направила тези манипулации, аз не съм се грижала добре за Мани. Само че, Георгиева изобщо не е наясно, че това коте дойде у нас в много лошо здравословно състояние преди почти три години и благодарение на упоритостта ми и на моя ветеринар Явор Георгиев успяхме да го спасим и то да заживее нормален живот, като неразделна част от моето семейство.

Причината да се въздържам толкова време от кастрация и ваксинация на Мани, беше по преценка на ветеринарния му доктор, защото тези две манипулации криеха големи рискове, поради нестабилното състояние на котето, то беше дълго време с стомашно-чревни проблеми, алергия към храни и ниско тегло.

От силния стрес, че е отделен от мен и от дома си, Мани дори е спрял да уринира, което е довело до допълнителни манипулации. На 24 януари, неделя получавам съобщение от мила жена, която твърди, че е разпознала от обявата ми във фейсбук – Мани, изпраща ми снимка и аз веднага отивам във въпросния ветеринарен кабинет.

Започва буквално екшън между мен, ветеринарите, Георгиева и бившият ми съпруг. Не искам да обвинявам докторите, те са си свършили работата, а и са били подведени, че животното няма собственик. Въпроса e, че се наложи да стигна до там да подавам жалба в районното и да започне следствие. Ситуацията се оказа особено сложна, защото въпреки, че аз имам документи, снимков материал и съдействието на Д-р Явор Георгиев, след чипирането са издадени документи на котето със фигуриращ собственик въпросната Милена Георгиева. Също така тя е била дала половината от сумата за манипулациите, съответно остава въпросът кой ще заплати остатъка.

След два дни ходене по мъките и притеснения, историята ескалира дори до поставянето на условия от страна на егоцентричния ми бивш съпруг и неговата „приятелка“, че за да си получа собственото животно обратно съм едва ли не длъжна да заплатя за ветеринарни услуги, които не съм искала и да оттегля жалбата си, защото на тях котето не им трябвало ( колко „благородно“ прозвуча от хора уж водени от чисти помисли ).

Съответните власти прецениха, спрямо доказателствата, които предоставих, че котето е мое, но въпреки това, за да взема Мани от кабинета, заплатих оставащата сума и си го прибрах. Та изводът от цялата тази грозна история за мен е много показателен. И понеже един е този, който съди бих посъветвала Милена Георгиева да не прави повече непоискано „добро“, защото става насилник в чужд живот. След тази безумна постъпка, колко искрени могат да бъдат подбудите на човек като Милена Георгиева, която дори не отглежда домашен любимец в дома си?

За да бъдеш дарител или доброволец за спасяването на животни се изисква благородно сърце и любов към животните. Резултът за съжаление е едно изключително стресирано животинче, което не е спирало да страда за собственика си, затворено в клетка 9 дни. Струвaше ли си поради нечисти помисли, с цел да нараниш един човек, да нараниш едно невинно животно?“, пише потресената брюнетка.

Прегледана: 40426

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече