Стоянка Мутафова пратила племенника си в лудница, той предрекъл смъртта й

0

Ако беше жива, на 2 февруари театралната легенда Стоянка Мутафова щеше да навърши 99 години. Тя ни напусна навръх Никулден 2019 г. след дълга борба за живота си във ВМА.
Днес единствените наследници на актрисата са нейната дъщеря Мария Грубешлиева от брака ѝ с Леонид Грубешлиев и племенникът ѝ Константин Мутафов – син на нейния брат Румен. И двамата, за съжаление, нямат деца и изтъкнатата фамилия Мутафови няма да бъде продължена. По-тежка е съдбата на племенника на актрисата, който от няколко години насам е настанен в психиатрично заведение в Пловдив. Константин имал ментално заболяване и още докато била жива и здрава, лично Стояна се погрижила той да получава необходимата помощ.

„Изпратихме го братовия син в дом, защото беше непредвидим. Иначе красив, строен като баща ми, но беше плод на любовта на брат ми с една германка, черна като циганка. Тя изостави момчето, то нещо не беше добре с главата и ние го отглеждахме, плащахме на дома. Често с Муки ходехме да го навестим. Като го хванат нервите, ще вземе някой бастун или прът и ще те пребие. После кротва – добър, тих – до следващия амок. Уплаших се, че ще ни убие и мен, и Муки. И решихме да го дадем ние в Пловдив, за да се грижат за него по-специално“,обясняваше приживе Стоянка.

Въпреки че с брат ѝ Румен, който си отиде доста преди нея, не бяха близки, а в последните години от живота му дори бяха спрели да си говорят, Мутафова таеше топли чувства към сина му и не го остави да е несретник на улицата. Константин и досега питал за нея и за Муки, а хората от психиатричното заведение, където е настанен, все още си спомняли как той предвидил смъртта на своята леля. Преди това Мария им споделила, че майка ѝ е в болница и няма как да посети братовчед си. Той, без да знае подробностите, казал на персонала, че Стоянка щяла да си отиде, и пророчеството му се сбъднало.

Дъщерята на комедиантката все още не може да се отърси от загубата ѝ. Муки продължава да живее в техния общ дом в квартал „Лозенец“, където всеки предмет ѝ напомнял за нейната обичана майка. Освен че написа книга, сега щерката на Стояна имала амбиция и да направи филм в нейна памет.
Преди дни Грубешлиева бе потресена от оскверняването на паметника на майка си, който тя постави през миналия декември на гроба на голямата актриса. Вандали откраднаха кръста от надгробната плоча на Мутафова, която е изработена от черен гранит. Сега Муки е твърдо решена да намери виновниците и вече е подала жалба за бруталното посегателство.

Прегледана: 38038

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече