Затворническа психиатрия за Кристина, която закла децата си

0

Кристина Дунчева, обвинена за убийството на двете си деца в Сандански, ще бъде настанена за 1 месец в психиатрично заведение към затвора в град Ловеч. Това реши Окръжен съд – Благоевград по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград, съобщиха от държавното обвинение.

Съдът е уважил искане на наблюдаващия прокурор на Окръжна прокуратура – Благоевград обвиняемата да бъде настанена за изследване в психиатрично заведение за срок до тридесет дни. Тази мярка за процесуална принуда е предвидена в чл. 70 от Наказателно-процесуалния кодекс.

Държавното обвинение е мотивирало искането си с необходимостта да бъде извършена повторна тройна психологична и психиатрична експертиза спрямо обвиняемата жена. Това се налага с оглед, че вече направената такава не е дала обосновани отговори на поставените въпроси, свързани със състоянието й.

Решението може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд – София. Адвокатът на Дунчева, Маньо Алексиев каза пред журналисти, че няма да обжалват решението на благоевградския окръжен съд.

Жестокото убийство на 3-годишната Ивон и 5-годишният Васил разтърси Сандански в средата на ноември.

Прегледана: 38503

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече