Майката на Бербатов ридае: Асен ще ме вкара в гроба!

0

Стартиралото тази седмица поредно дело за разпространение на наркотици срещу Асен – малкия брат на футболната ни суперзвезда Димитър Бербатов, се отразява пагубно на здравето на майка им Маргарита. Шармантната дама от години е измъчвана от неустановена болест и избягва да коментира дори пред най-доверените си хора в Благоевград за какво точно става въпрос, но намекнала пред приятелка за автоимунно заболяване, отключило се внезапно покрай развода й с бащата на двамата – Иван.

В последно време Маргарита неколкократно е ходила в София на ядрено-магнитен резонанс, което кара колегите й с бели престилки да се съмняват в най-жестоката диагноза – множествена склероза.

Болестта протича като бавно самоубийство – имунната система, която трябва да пази организма от вредни атаки, се обръща срещу него и напада с автоантитела миелиновата обвивка на нервните проводници в мозъка. Традиционната медицина все още не е открила лек срещу това тежко заболяване. Лекарствата само забавят протичането на коварната болест.

Именно заради проблемите на любимата си майка Димитър Бербатов сложи точка на славната си футболна кариера и се прибра у на. Синеокият ритнитопковец искаше да е възможно най-близо до Маргарита, поне докато се изясни със сигурност каква е нейната диагноза. Бербатов упорито, но безуспешно се опитвал да убеди родителката си да се подложи на изследвания във френска клиника, които той щял да плати с удоволствие. Майка му обаче, която повече от десетилетие беше старша сестра в Благоевградската болница, упорито залагала на свой стар приятел, светило в неврологията – проф. Кожухаров.

    Маргарита Бербатова е убедена, че страданията й идват от проблемите в семейството. Тя винаги е бранила черната овца на фамилията Асен пред медии и зложелатели, но криела в сърцето си дълбока горест заради наркоизцепките му. „Това момче ще ме вкара в гроба. Всеки ден треперя каква нова глупост ще свърши. Моето не е живот“, оплаквала се медицинската сестра пред близките си.

Митко пък съвсем е отсвирил несретния си брат и отказва да говори с него, макар че продължава да плаща чинно на адвокатите по многобройните му дела.

Прегледана: 37694

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече