9-годишно дете изплаща кредита на убитата си майка!

0

Абсурден случай след трагедия на пътя. 9-годишно момиче трябва да изплаща заем, наследен от починалата ѝ майка. При инцидент от миналото лято млада жена от София – Юлия Ангелова, беше пометена от кола на пътя край Созопол.

Въпреки изяснените обстоятелства около трагедията, на този етап застрахователят не покрива дълга ѝ, въпреки сключената полица. Така детето дължи 30 000 лева.

В нощта на 26-и юли кола помита 34-годишната Юлия Ангелова. Шофьорът бяга без да окаже помощ и втора кола удря отново младата жена. След множество травми майката на 9-годишното момиче умира.

Няколко месеца след инцидента шофьорът е установен, но заради малкото доказателства днес е на свобода. Сега детето живее с баща си.

„Тя самата ме попита дали ако го хванат, ще я заведа при него да го попита, какво е направил с майка ѝ. Определено искам справедливост и да разбера какво е станало. Човекът, който е направил това, да си понесе отговорността“, казва Цветелин Цеков, бивш съпруг на Юлия Ангелова.

Докато чака справедливост, 9-годишната дъщеря на блъснатата жена, получава известие за кредит с остатък от 27 000 лв. Дългът е застрахован, като при смърт, компанията трябва да погаси задължението в пълен размер. Вече седми месец това не се случва. Бившият съпруг на Юлия недоумява защо.

„До настоящия момент абсолютно нищо, един или два пъти съм разговарял с човека оттам, той ми обясни, че когато излязат със становище, ще бъдем уведомени или от там, или от банката“, добавя Цветелин.

Междувременно застрахователят иска от Окръжната прокуратура в Бургас експертиза за това дали Юлия е била пияна. Потвърдиха, че са изпратени кръвни проби за анализ в две съдебно-медицински лаборатории – в Бургас и във Военна болница в София.

„Никъде не пише, че пешеходец не може да употреби алкохол и да си ходи по улицата. Още повече, че тя е била в насрещното и се е движела пеша, както се прави“, казва още Цветелин Цеков

Прегледана: 39852

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече