Клането в Рогош заради изневяра и порно клип

0

Опитът за убийство в пловдивското село Рогош, при който 57-годишният Филип Янков прободе 4 пъти с нож 32-годишния Тодор Ванев на 15 май м. г., е заради изневяра, при която сексуалният акт е заснет и кадрите са качени в интернет, пише „Пловдив Прес“.

Ванев имал интимни отношения със снахата на Янков, което било сред причините за вражда между двата рода, но популяризирането на сексуалния контакт в мрежата дошло в повече на свекъра.

Двете ромски фамилии живеели в съседни къщи в Рогош и често се разправяли. На 15 май 2020 г. след поредния скандал членовете на единия клан нахлули с дървени колове и метални тръби в двора на другото семейство и започнал бой.

В един момент Филип Янков извадил нож и наръгал с него Тодор Ванев 4 пъти. Близките на ранения извикали Бърза помощ, той бил откаран в болница и опериран и така бил спасен животът му.

Филип Янков не признава вината си и делото трябваше да тръгне по общия ред – с разпит на свидетели и изслушване на вещи лица, но състав на Пловдивския окръжен съд, председателстван от Весела Евстатиева, върна обвинителния акт на прокуратурата.

Причината е, че в изложението нанесените с ножа рани не са описани детайлно и не е ясно дали ножът е проникнал в тялото на Ванев и на каква дълбочина, а това нарушава правото на подсъдимия на защита. Янков е обвинен в опит за убийство, наказанието за което е като за реализирано убийство.

Определението за връщането на обвинителния акт за преработка подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Прегледана: 39964

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече