Отиде си синът на водача от мисията на Ванга и Людмила

0

Ивайло Мутафчиев, човекът, който направи сензационни разкрития за мистериозната археологическа мисия на Ванга и Людмила Живкова в Странджа, си е отишъл от този свят след дълга битка с рак. Иво е син на Кръстю Мутафчиев, ръководител на експедицията през 1981 г. Мнозина от участниците в нея са сполетени от нещастия. Самата Людмила Живкова умира при неизяснени и до днес обстоятелства. Ивайло Мутафчиев приживе повдига завесата зад мистерията в Странджа в откровени интервюта за „България Днес“.

Ролята на пророчицата Ванга е да сочи пътя на групата със силата на своите феноменални способности. Людмила Живкова, дъщеря на Първия в държавата Тодор Живков, се грижи за логистиката и организацията на експедицията.

Ванга сочи пътя на експедицията с феноменалните си способности

„Баща ми се съмняваше, че може да има нещо общо между смъртта на Живкова и нейната обща мисия с Ванга“, споделя Ивайло в едно от тях. До края на живота си Кръстю Мутафчиев поддържа тезата, че целта на разкопките е да бъде открит гробът на египетското божество Бастет. Пише няколко тома на тази тематика, които се превръщат в библиографска рядкост. „Тази книга ще предизвика може би най-голямото археологическо откритие на нашия век – твърди Мутафчиев-старши, в своята историческа справка, озаглавена „За произхода на хомо сапиенс“. – Гробницата на божеството Бастет в Странджа планина ще се окаже най-вероятно творение на строителите на египетските пирамиди… И ще отреди най-накрая достойно място на българите в световната история като носители на човешката цивилизация.“

Мистерия обгръща смъртта на Людмила Живкова

Кръстю Мутафчиев, който е считан за дясна ръка на Людмила Живкова, умира през 2004 г. след дълго боледуване от рак. След неговата кончина загадките продължават да се трупат. Синът му Ивайло отива да живее и работи в Холандия. Но и той е диагностициран с онкологично заболяване. Здравето му се влошава. Признава, че е чувал да се говори за прокоба над мястото, където са правени разкопките при мисията на Ванга и Людмила. „Именно поради тази причина ми е забранено кракът ми да стъпва там – признава Ивайло Мутафчиев.

В четвъртък, 4 февруари, около обяд, майката на Ивайло Мутафчиев – Гергана, изпраща съобщение до репортер на „България Днес“. „Моето скъпо дете почина. Мъката ми е огромна. Но получих информация относно архива на баща му който все още се съхранява. Иво имаше планове да се извлече полезна информация и да се публикува. Аз не съм в състояние да направя нищо. Само помолих да го пазят.“ Самият Ивайло приживе е оптимист за това, че изследванията на баща му един ден ще бъдат доказани.

Изображение на богинята Бастет

„Когато дойде моментът, има начин гробницата на Бастет да бъде открита – твърди Мутафчиев. – Приживе татко остави ключ към решаването на ребуса, наречен от него „Астрономически-наземен план“. Има изработена „Архо-астрономична карта“. Тя се променя с местонахождението на съответните съзвездия спрямо сезоните и географското им съотношение в района на Мишкова нива. Наземните нишани може и да бъдат унищожени всичките. Но звездите не лъжат.“

Прегледана: 40433

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече