Лична драма: Три седмици след като родих, открих, че съпругът ми има връзка с друга жена

0

Ще ви разкажа историята на един обикновен негодник. Как би се почувствала, когато откриеш, че бракът ти е лъжа? Беше прекрасен делничен ден. Държейки в ръце 3-седмичната си дъщеря, отворих лаптопа за първи път, откакто родих. Без да влагам умисъл, щракнах върху изпратен имейл от акаунта на съпруга ми Марко. Имейлът беше за агент по недвижими имоти, след което е препратен на непозната жена, наречена Виолета.

„Моята приятелка и аз решихме да наемем друг апартамент, но ви благодаря за отделеното време“, пишеше в съобщението. Засмях се на глас. Първото, което ми мина през ума е: „Защо Марко все още ме нарича негова приятелка, след като сме женени от две години?“ Оказа се, че имейлът, който открих онзи ден, промени целия ми живот. Той разруши идиличния ми свят и представата, че съм добра майка с красива дъщеря и привидно отдаден съпруг.

За първи път срещнах съпруга си през юни 2015 г., когато двамата работехме в ресторант в провинцията. Аз бях на 25, а той на 32. По-късно разбрах, че Марко има 7-годишен син от предишна връзка. „Знаеш ли, не съм вярвал, че ще бъда някога отново щастлив, докато не те срещнах“, каза ми той в нощта на първата ни целувка. В погледа му се четеше обожание. Две години по-късно с Марко се оженихме. През следващата пролет открихме ресторант с друга двойка. За да стартираме бизнеса вложих всичките си спестявания, а и родителите ми помогнаха много. Съпругът ми винаги е мечтал да има свой ресторант и мечтата му най-накрая се сбъдна.

За съжаление скоро се появиха пукнатини между Марко и нашите бизнес партньори и след броени месеци той се отказа от уговорката и започна нова работа като мениджър на пълен работен ден. Лина, дъщеря ни, се роди в края на декември. Седмица след като ни изписаха от болницата, съпругът ми, който беше толкова зает с новите си дела, че почти не ни обръщаше внимание, ми предложи да замина на почивка при родителите си. „Шефът няма да ми позволи да отсъствам, така че по-добре замини сама“, увещаваше ме той. Две седмици по-късно се прибрах и скоро след това открих мистериозния имейл. Знаех паролата на Марко и бързо открих името Виолета сред приятелите му във Фейсбук.

От профилната й снимка личеше, че е красива блондинка на около 22 години. Трябваха ми отговори – бързо. Без да се колебая се обадих на съпруга си и директно го обвиних, че ми изневерява. Бях поразена от спокойствието му, когато чух последвалия отговор: „Бебче, повярвай ми – никога не бих ти изменил – каза той. – Ти си моят живот, окей?“

После ми обясни, че Виолета е негова колежка, която имала проблеми с покупката на жилище, тъй като брокерите не я приемали сериозно. По тази причина тя помолила Марко да се свърже с тях от нейно име. „Наистина се опитвах да й помогна… Много съжалявам, скъпа. Аз съм идиот“, заяви мъжът ми.

Един час по-късно, когато се прибра вкъщи, от разкаянието му нямаше и спомен. Марко се изправи пред мен и смело заяви: „От около година насам не бях щастлив. Изгубих всичките си чувства към теб.“

В главата ми сякаш избухна бомба. Та нали съвсем наскоро бяхме станали родители? Защо съпругът ми ме напуска сега? На другия ден получих имейл и от самата Виолета, която първо отричаше да има нещо между тях, но после ми изпрати линк към статия за сродните души, последвано от съобщение, в което мъжът ми й признаваше, че страхува да загуби Лина, но не и мен. През следващите дни, Марко започна да ми подмята, че не съм добре с психиката и в момента разсъждавам под влияние на женските си хормони.

Въпреки че не съм специалист по психично здраве, нито мога да поставям клинични диагнози, по-късно разбрах, че това е класическо поведение на нарцис. В крайна сметка съпругът ми призна, че има „емоционална афера“ с Виолета. Независимо от последвалите разкрития, в името на дъщеря ми и нейното бъдеще, реших да му дам още един шанс. За съжаление само след седмица видях Марко и любовницата му да вървят прегърнати по улицата.

Нервите ми не издържаха. Събрах си багажа и с Лина заминахме при родителите ми. Докато им гостувах, получих съобщение от Виолета, в което имаше доказателства, че тя и мъжът ми са имали връзка поне от година. През цялото това време, когато се чувствах уязвима от бременността, Марко е бил с друга жена.

Типично за личността му, съпругът ми си измисли някакви фантастични извинения и продължи да отрича всякаква физическа изневяра. Всъщност отричаше до момента, в който публикува интимна снимка на него и Виолета във Фейсбук. Оказа се, че човекът, за когото съм омъжена, е чаровен, импулсивен, но не изпитва никаква вина или срам, и е способен да изрече хиляди лъжи, за да оправдае гнусното си поведение.

Измина една година от развода ми с Марко. Отне ми известно време да приема това, което се случи, но сега съм много по-силна. Израснах духовно, по-независима съм и мисля на по-дълбоко ниво. Междувременно се посветих на Лина. Обичам да я гледам как расте и се развива в любознателно дете. Надявам се моята история да помогне на други жени, замесени с нарциси като Марко. Не забравяйте, че винаги може да избягате и да водите по-пълноценен живот без тях.

Прегледана: 50451

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече