Дубайската принцеса Латифа със сигнал до британската полиция за сестра си

0

Принцеса Латифа, дъщеря на премиера на Дубай, за която се твърди, че е държана насилствено от баща ѝ, е отправила призив към британската полиция да възобнови разследването за отвличането на по-голямата ѝ сестра в Кеймбридж преди повече от 20 години, съобщи Би Би Си.

В писмо, видяно от Би Би Си, принцеса Латифа пише до полицията в Кеймбридж, че може да помогне за освобождаването на принцеса Шамса, отвлечена по заповед на нейния баща шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум.

През август 2000 година, около два месеца след като бяга от имението на баща ѝ в английското графство Съри, Шамса насила е била отвлечена от улица в Кеймбридж, качена на хеликоптер за Франция и след това прехвърлена с частен самолет обратно в Дубай.

По това време Шамса е била само на 18 година, а днес вече е на 39 и никога не се е появявала публично.

Миналата седмица програма „Панорама“ на Би Би Си показа шокиращи видеокадри, записани тайно от Латифа на телефон, в които твърди, че самата тя сега е държана като заложница от баща ѝ след опита й да избяга през 2018 година. ООН поиска доказателство от Обединените арабски емирства, че тя е жива. В изявление на полицията в Кеймбридж се казва, че е получила ръчно написаното писмо от Латифа, което е с дата февруари 2018 година преди опита ѝ да избяга.

„Случаят с принцеса Шамса  е много сложен и сериозен, ето защо подробности не е уместно да бъдат обсъждани публично“, се допълва в изявлението. Във видеокадрите между другото принцеса Латифа, сравнява съдбата си със случилото се на сестра ѝ принцеса Шамса преди 20 години.

Би Би Си цитира източник, който твърди, че е в постоянен контакт с Шамса, да казва: „Не е нужда да сте лекар, за да разберете, че тя постоянно е дрогирана“.

Правителството на Дубай отказа коментар за Би Би Си.

Прегледана: 45763

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече