Тежки болести налегнаха Ваня Костова

Ваня Костова на сцената със сина си
0

Ангелогласната певица Ваня Костова е застигната от неприятни здравословни проблеми, които дори я вкарали в болница в разгара на пандемията. Звездата от „Тоника“ постъпила по спешност в лечебно заведение с ужасни болки в гърба, които били причинени от нейните две дискови хернии.

Ваня изкарала повече от седмица в неврологично отделение, а сега щяла да се лекува у дома, като грижите за нея поел синът ѝ Боян, който е и неин дуетен партньор. Костова имала проблеми с гръбнака от вече 40 години. След като ѝ открили двете дискови хернии, с годините те причинили сериозни вегетативни промени, но тя се страхувала да легне под ножа и да се оперира. Такъв тип интервенции са високорискови и именно от страх да не остане прикована към леглото изпълнителката не искала да предприеме подобна крачка. В същото време Ваня не крие, че страда и от сериозна форма на диабет, с който се бори от години насам. Тя неведнъж е влизала в болница с изключително високи стойности на кръвната захар, като заради това е отменяла и свои участия.

Изпълнителката на „Молитва“ обаче избягва да се жалва и да занимава почитателите си със своите проблеми. „Не обичам да говоря за себе си и даже малко се дразня, когато някой по-известен парадира с нещо, което е нормално за всички хора. Не виждам смисъл да занимаваме хората с нашите болести, проблеми и прочее. Толкова му е трудно на българина в момента, че да го товарим и с нашите болки и горести не ми харесва и не ми изглежда правилно като поведение. Това, освен че са много лични неща, те потискат, не повдигат духа. А хората не искат да виждат своите любими артисти и певци стари и болни. Ние сме будители, трябва да насърчаваме другите с положителни неща“, казва тя.

Последната година е трудна за нея и сина ѝ Боян, които се издържат единствено с концертна дейност. Заради липсата на участия и двамата кандидатстваха за помощи от Министерство на културата още миналата пролет, а Ваня бе и сред одобрените. Преди дни стана ясно, че тя ще получава и специална пенсия в размер на 500 лева, каквито Министерският съвет гласува на 65 творци, които имат отличия от фестивала „Златният Орфей“, а причината е 55-годишнината от основаването на култовия музикален форум.

Прегледана: 45918

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече