Сашка Васева: Сляпа съм, нямам пари за лечение

0

В истински кошмар се е превърнал животът на популярната фолк звезда от близкото минало Сашка Васева. Изпълнителката на неостаряващия шлагер „Левовете в марки“ страда от атрофия на очния нерв и вече е загубила напълно способността си да вижда – има 100% слепота. Надеждата ѝ, че отново ще прогледне, е все по-нищожна, тъй като за лечението ѝ е нужна огромна сума, с която Васева не разполага и за която вече не вярва, че ще събере.
Въпреки трудното си положение и изпитанието, през което преминава, Дупнишката Мадона казва, че ще продължава да пее. Ето какво сподели тя пред ПИК:

– Сашка, вижда ли се светъл лъч в най-голямата ви житейска битка – тази за възвръщането на зрението ви?
– Уви, не. Много ми е трудно в момента. Имам намерение да продължа да пея, не ми пречи това, че съм сляпа. Има много слепи певци. Не съм се отказала от пеенето. Но не съм имала участия от началото на пандемията. Преди това ме канеха. Вече не мога нито да чета, нито да пиша, нито пък да набирам цифрите на телефона си, когато трябва да се обадя на някого. Знаете преди време колко активна бях в социалните мрежи, имах дори няколко профила. Сега ми е невъзможно, защото не виждам, моята дъщеря ме отменя в това от време на време.

– Тя ли се грижи за вас в момента?
– Да. Вече не живеем в Ресилово, а в София, с дъщеря ми Христина-Елена и сина ми Христо-Никола. Те са ми опората. Не идва помощ отникъде. Веселин Маринов ми беше помагал с финанси, Райко Кирилов и още няколко приятели.

– Бяхте обявили банкова сметка за набиране на средства за лечението си в Германия, за което са нужни 100 хил. лева. С каква сума разполагате в момента?
– Никой не праща нищо. Никой не ми помага. Никой няма възможност. Олигарсите и те не помагат дори… Може би става дума донякъде и за народопсихология. Хората си мислят, че имам купища пари, и не се трогват. Излиза така, че цял живот името ми е работило за мен, а сега работи срещу мен.

– Вашият съпруг развива бизнес в Германия, той не може ли да помогне с финанси?
– Да, той продължава да си живее в Германия. Но ако имаше възможност, щеше да ми помогне. Той не е лош човек. Сигурна съм, че наистина, ако можеше, със сигурност би ми помогнал. Сега единствената опция пред мен е електромагнитното лечение в клиниката на Федеров в Германия, чрез която се стимулира очният нерв. Това е единственият вариант на лечение за моето заболяване – атрофия на зрителния нерв. Операция не се прави.

– Как се докарахте до това състояние?
– Заради кръвоизлив в окото стана всичко, след което се предаде и на другото око. Кръвоизлива получих вследствие на моята фобия от затворени пространство. Попаднах в едно студио в „Люлин“ на DSTV, което беше в мазе. Вратата се затвори и аз половин час не можех да изляза. В рамките на този половин час се случи всичко, заради което днес не виждам. Получих кръвоизлив в окото, вече съм със 100 процента слепота. Така започнаха всичките ми проблеми. В момента ходя само с придружител. Ще съм благодарна доживот, ако някой иска да ми помогне със средства по моята сметка IBAN: BG20STSA93000026700920.

Прегледана: 47861

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече