Мариус: Нямах личен живот заради театъра

0

До 40-годишна възраст нямах усещането, че имам живот или лично съществуване. Аз бях грабнат от театъра като дете и просто той беше всичко за мен. На сцената – където е театралният огън, комуникацията с публиката и всичко друго, подчинено само на това да се докосвам до това място. А близките ми страдаха. Така известният актьор и режисьор Мариус Куркински се изповяда пред БНТ.

    След известно време човек започва да се съмнява и да вижда, че е живял по някакъв начин не много възпитано и уважително към всички хора, към близките си заради театъра, казва Мариус.

Направил е много компромиси в личния живот, в общуването с родителите и това в един момент го е разклатило като личност, но го приема като нещо нормално. По думите му, не можем да бъдем непрекъснато в абсолютна разсъдъчност и да знаем какво сме, и стремглаво да се стремим към постигане на всякакви цели.

„По-хубаво е да бъдем по-леки към себе си и към другите, към душата си, което е едно уважение към създателя на света, към създателя на нашите души“, категоричен беше Куркински.

Само преди седмица той постави пиесата „Двубой“ от Иван Вазов в Народния театър. „Човекът е деколте в акъла“ – е една от репликите, които са го накарали да се обърне именно към тази пиеса.

„Малко след като е написал „Българийо, за тебе те умряха….“, малко след това Вазов написва „Двубой“ и слага в устата на своите герои реплики като: Човекът е деколте в акъла, Никой не спазва закона, Ти си отсъствие на всякакво присъствие. Всичко това звучи толкова актуално, сякаш е писано от сценарист на съвременно комедийно предаване“, смята Куркински.

„Двубой“ е бил върнат от артистите на Народния театър някога именно заради това, че е бил много модерен текст и е бил много изобличаващ, ярък, откровен и бичуващ, и просто тогавашният елит не е искал да си го признае – допълни той.

Прегледана: 51368

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече