След 10 години в мъка: Почина майката на Андрей Баташов

0

Майката на актьора Андрей Баташов – Теодора Стефанова е починала снощи, часове преди днешния си имен ден. Тъжната вест съобщи във фейсбук журналистът Велислава Дърева, която бе близка до семейството на талантливия артист.

„Снощи, в навечерието на Тодоров ден почина майката на скъпия ми приятел Андрей Баташов – Теодора. Сбогом, миличка мамо Доре!“, написа Велислава Дърева. Теодора Стефанова си отиде 10 години след непрежалимия си син и също като него преди имения си ден. Андрей издъхна в навечерието на Андреевден – на 29 ноември 2010 г.

Засега не се съобщава причината за смъртта на Теодора Стефанова.

„Животът ми свърши с кончината на Андрей. Времето не може да излекува мъката ми по него. Ето вече 10 години станаха, но аз продължавам да си говоря с него, сякаш е жив. Мъчно ми е, че не остави дете след себе си. Искаше да осинови момиченце точно като Чочо Попйорданов, но, уви, нямаше време. Почина нещастен, не успя да осъществи най-важната си мечта – да има дъщеря“, сподели в края на ноември миналата година почернената майка. Така 10 години Теодора Стефанова живя сама с огромната си мъка.

Андрей Баташов се ражда през 1965 г. в Волгоград в СССР. Наследник  е на знатен руски род, произвеждал и доставял стомана на царския двор от времето на Петър Първи до края на династията Романови. Когато малкият се ражда, един месец остава без име. „С баща му един месец не можахме да му изберем име. Той искаше да го кръстим Марк, а аз не давах. В България ще му викат Марко Магарето”, тревожела се майката.

Накрая взимат списък с имена от списание и се спират на първото – ­Андрей. Первозванний, добавя бащата. Момчето от малко показва музикални дарби – постоянно пее и свири по клавишите на транзистора. Леля му му свиреше на цигулка. Той я вземаше, но не можеше да се изкара мелодия. Ядосан, питаше настойчиво: „Как? Как?”, връщаше приживе се към спомените Теодора.

Майката на таланта винеше за кончината на сина си неговата единствена съпруга Боряна. „Синът ми не случи на жена до себе си. Разминаха се в живота. Бяха на различни нива. Ако нещо го съсипа, това бе личният му живот, който беше драматичен. Тази жена просто го опустоши, играеше си с него“, плачеше Дора Стефанова.

Тя винеше Боряна за рухването на Андрей и не криеше, че никога не я харесвала. 10 години след смъртта му вдовицата на Баташов нито веднъж не се е обадила на свекърва си, разкри самата Теодора. Боряна напусна Андрей малко преди той да почине едва на 45 години.

Прегледана: 49192

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече