Актьорът и режисьор Стефан Стайчев почина след побой

0

Стефан Стайчев – актьор, режисьор, драматург и театрален директор, е починал само седмица след като навърши 82-годишна възраст. Той е издъхнал в четвъртък, 18 март.
Стайчев е един от дългогодишните директори на Силистренския театър, където прекарва близо 15 години. Неотдавна той е бил нападнат, жестоко пребит и ограбен в дома си от цигани. След това зверство така и не успява да се възстанови, споделят негови близки.

Последните години от живота си Стайчев посвети на грижи за болната си сестра, голямата преводачка от немски Емилия Стайчева, преодолявайки собствените си страдания след бандитското циганско нападение над дома му и нанесения му от грабителите нечовешки побой, след който Стефан вече не бил същият човек.

Стефан Стайчев е роден в София. Започва творческата си кариера през 1961 г. в Сливенския драматичен театър, след това е актьор в трупата на Народния театър „София“ (1966-1970), после актьор в театър „София“ (1970-1978,1982-1997). Там започват и първите му изяви като режисьор.

Дълги години е директор на Силистренския драматичен театър (1978-1982, 1997-2009). Междувременно пише и пиеси, които се поставят в редица театри; прави постановки като гост-режисьор в страната и чужбина.

Прегледана: 50448

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече