Д-р Романова от „Откраднат живот“ на косъм от инфаркт

0

Медицинските случаи не са само измислица на сценаристите по време на снимките на докторския сериал „Откраднат живот“. Понякога на терен се случвали истински шокови ситуации, които налагали лекарска намеса за актьорите.
Последната случка е отпреди няколко седмици, когато екранната д-р Романова едва не получила инфаркт, докато снимала любовна сцена заедно с инвеститора Методиев. Актрисата Милена Живкова започнала да се задъхва, очите ѝ се въртели като ротативки, не можела да каже репликите си и завалвала, но не признала, че не се чувства добре.

Екипът обаче се усъмнил, че нещо не е наред, но тя държала да завърши сцената. Когато обаче партньорът ѝ разбрал, че била пред припадък, и той се шашнал и не можел да се окопити, за да продължи да играе. В крайна сметка буквално за 20 секунди двамата направили пикантната сцена и Живкова най-после признала, че не се чувства добре. Наложило се да я откарат бързо до Спешна помощ. След като ѝ измерили кръвното, станало ясно, че е вдигнала 190/110, което минава за прединфарктно състояние. До по-лош изход от ситуацията не се стигнало, но трябвало актрисата да си почива няколко дни.

Това не е първият здравословен проблем, с който Милена се сблъсква, докато играе в „Откраднат живот“. Тя е част от продукцията от първите ѝ серии. През деветия сезон зрителите бяха в шок от скованото ѝ изражение и веднага заподозряха, че е станала жертва на несръчността на някой пластичен хирург. След атаката Живкова признава, че не е прибягвала нито до лифтинг процедури, нито до инжекции с ботокс, а просто внезапно получила лицева парализа, провокирана от опасно възпален нерв. Когато се сблъскала с диагнозата си, актрисата изпаднала в паника и ужас, че никога повече нямало да може да упражнява професията си, било немислимо в този вид да се покаже пред камера или публика. С подходящо лечение обаче парализата можела да бъде овладяна, но Милена нямало как да скрие състоянието си сред екипа на „Откраднат живот“.

Когато споделила на главната сценаристка и съпруга на продуцента Евтим Милошев – Христина Апостолова, тя ѝ предложила да вмъкнат заболяването ѝ в сюжета на сериала. Екранната д-р Романова загърбила женската си суета и се съгласила да изиграе диагнозата си, защото преценила, че това ще е интересно за зрителите.

Прегледана: 56163

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече