Почина голямата любов на Васил Найденов

0

Иконата на родната естрада Васил Найденов е потънал в траур след тъжната вест за смъртта на една от двете големи любови в живота си. Преди дни от този свят си е отишла Людмила Котарова, с която изпълнителят на „Телефонна любов“ е имал много силна платоническа любов в ученическите си години. За кончината ѝ съобщи Димо Чешмеджиев – професор по медиевистика от БАН.

В последните години голямата любов на певеца е работила към Българския културен институт в Братислава. А нейни близки разкриват, че е била личен преводач на премиера Бойко Борисов по време на визитите му в Словакия.
Людмила е родом от Ямбол, а в ученическите им години за сърцето на красавицата Васил Найденов е водел люто съревнование със свой съученик. Двамата приятели дори неведнъж стигали до скандал помежду си за това кой е по-достоен за красивата Люси.

Самият изпълнител е споделял, че с Котарова са имали красива любов. Тъй като по онова време телефоните с шайба били единственото средство за комуникация, влюбените прекарвали часове наред със слушалката в ръка. „Бяхме една такава хубава телефонна любов, такива трепети, такова чудо. Доста дълго време ме държаха тези емоции, но тогава бях много срамежлив, не като сега“, признава с днешна дата Васко Найденов.

Той всъщност призна за пръв път за трепетите си към Людмила преди десетина години по време на участието си в „Стани богат“. Тогава имаше традиция предаването да сюрпризира участниците с появата на гости, имали ключова роля в живота им. Изненадите за певеца дори бяха две – в студиото се появи приятелят на Найденов и съперник за сърцето на Людмила – Райко Белопитов. Освен това от играта изненадаха Кеца и с телефонен разговор по оста София – Братислава. Звездата се чу с нявгашната си любов и чистосърдечно ѝ призна за своите ученически трепети към нея.

Прегледана: 53507

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече